Horaţiu Potra spune că nu a vorbit cu Georgescu, ci cu securitatea lui. Dezvăluirea făcută de un avocat despre fostul mercenar
Fostul mercenar Horaţiu Potra neagă că ar fi avut discutat cu Călin Georgescu, el spunând că a vorbit "cu securitatea" candidatului intrat de pe primul loc în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care au fost anulate în urma dezvăluirilor din CSAT.

Prezent, vineri, la Ploieşti, unde se discută cererea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele său şi al şoferului său, Horaţiu Potra neagă că ar fi avut discuţii cu Călin Georgescu. "Nu am discutat cu domnul Georgescu, am discutat cu securitatea domnului Călin Georgescu", a declarat Horaţiu Potra.
Întrebat dacă îi asigură paza lui Călin Georgescu, Potra a răspuns negativ: "Nu asigură! Nu sunt oamenii mei, ci sunt nişte băieţi de treabă care au lucrat înainte în Congo, la ora actuală nu lucrează şi pe care îi cunosc", a spus el.
În legătură cu discuţiile pe care le-ar fi avut cu Călin Georgescu la Ciolpani, Potra a spus că familia acestuia "a fost ameninţată şi voia să crească gradul de protecţie". "Şi noi am rugat ca să rămână această discuţie secretă", a completat Potra.
Potra: "Am rugat să rămână această discuţie secretă"
- Horațiu Potra, lăsat complet în libertate de judecători. A scăpat și de măsura controlului judiciar
- Călin Georgescu şi-a amintit de întâlnirea cu Horaţiu Potra de la ferma din Ciolpani, deşi negase de mai multe ori
- STENOGRAME. Călin Georgescu, Horaţiu Potra şi legionarul Sechila au vrut să dezlănţuie haosul în Bucureşti....
- 11 angajaţi ai MAI au plecat să lupte ca mercenari, în Congo: opt jandarmi și trei polițiști
- Individul care instiga la crime, umil când s-a trezit cu mascaţii peste el. "Au fost doar parodii"
Întrebat despre armele descoperite de poliţişi în maşina sa, Potra a răspuns: "Care armă, doamnă? E o armă cu aer comprimat, tragi după păsări cu ea. Ce armă vorbiţi?"
Potrivit news.ro, unul dintre avocaţii lui Potra a afirmat despre clientul său că "e un tip foarte discret, lui nu-i place atenţia, nu-i place discuţia publică".
Anchetatorii din dosarul lui Potra au consemnat că, în 7 decembrie, la Centrul de echitaţie Jbara Horses, a avut loc o întâlnire în condiţii de clandestinitate, la care există indicii că au participat Călin Georgescu, Horaţiu Potra, Eugen Ionuţ Sechila, şi el fost combatant în Legiunea Străină şi surprins în imagini alături de Călin Georgescu.
Horațiu Potra, lăsat în libertate de judecători
Horaţiu Potra şi Andrei Florin Lup, inculpaţi în acelaşi dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, scapă de măsura preventivă a controlului judiciar, decizia pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Ploieşti fiind definitivă.
"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva încheierii penale nr. 162 din data de 10.12.2024, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti. (...) admite contestaţiile formulate de inculpaţii Potra Horaţiu şi Lup Andrei-Florin, împotriva încheierii penale nr. 162 din data de 10.12.2024, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, pe care o desfiinţează în tot şi rejudecând: În temeiul art. 227 alin. (1) Cod procedură penală, respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii Potra Horaţiu şi Lup Andrei-Florin. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatori, în cuantum de 250 lei, fiecare, rămân în sarcina statului şi vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă", este decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.
Horațiu Potra și alți 19 bărbați plănuiau să organizeze un protest în fața Catedralei Mântuirii Neamului din București, ca răspuns la anularea alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională. Planul lor a fost dejucat după ce ruda unuia dintre acoliții săi a alertat autoritățile. Potrivit apelantului, un grup de peste 20 de bărbați, inclusiv foști membri ai Legiunii Străine, se îndrepta către Capitală, transportând arme de vânătoare și deplasându-se pe DN1 în șapte mașini.
Apelul inițial la 112 a descris situația ca fiind extrem de periculoasă, iar dispecerul a primit informații detaliate despre intențiile grupului, inclusiv numerele de înmatriculare ale vehiculelor. Cu toate acestea, instanța a apreciat că fapta imputată are o gravitate medie și contextul social și politic actual nu constituie un temei suficient pentru dispunerea arestării preventive.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰