Antena Meniu Search
x

UPDATE: O ROMÂNCĂ din Bacău şi cei doi copii ai ei, ÎNGROPAŢI DE VII sub dărâmăturile hotelului lovit de avalanşa din Italia (VIDEO, FOTO)

Cutremurele succesive care au afectat ieri centrul Italiei au produs o avalanşă în munţii Apenini, care pur şi simplu a îngropat un hotel plin cu turişti. O româncă şi cei doi copii ai ei au fost prinşi sub dărâmături. Este posibil ca şi alte persoane de cetăţenie română să fi fost prezente în hotel, la momentul tragediei.

Cutremurele succesive care au afectat ieri centrul Italiei au produs o avalanşă în munţii Apenini, care pur şi simplu a îngropat un hotel plin cu turişti. O româncă şi cei doi copii ai ei au fost prinşi sub dărâmături. Este posibil ca şi alte persoane de cetăţenie română să fi fost prezente în hotel, la momentul tragediei.

O româncă din Bacău şi cei doi copii ai săi se află printre persoanele dispărute în avalanşa care a înghiţit un hotel, într-o staţiune din provincia italiană Perugia. Adriana, care lucrează ca asistentă, în Italia, e căsătorită cu un localnic şi era în vacanţă.

Avalanşa s-a produs noaptea trecută, la Hotelul Rigopiano din munții Gran Sasso, în regiunea Abruzzo. 

Pe acelaşi subiect

Echipele de intervenție susțin că sunt prinși acolo cel puțin 30 de oameni, iar situația este disperată, pentru că nici unul nu strigă după ajutor, ceea ce înseamnă că ar putea fi morți deja.

Două persoane au fost găsite și salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenției italiene Agi. 

"Sunt în viață pentru că m-am dus să iau ceva din mașină", a mărturisit Giampiero Parete pentru presa italiană.  

Are 38 de ani, este bucătar, şi a reușit să supraviețuiască, însă soția lui româncă, Adriana, și cei doi copii ai lor, Ludovica, 6 ani, și Gianfilippo, 8 ani, se află sub dărâmături.

În urmă cu doar trei zile, a fost ziua de naştere a fetiţei.

"Soția și cei doi copii ai mei sunt sub dărâmături. Îmi fac griji pentru ei. A venit avalanșa și totul a fost acoperit de zăpadă, însă am reușit să ies. Mașina nu a fost îngropată sub nămeți, așa că am așteptat sosirea echipelor de salvare. Am pierdut totul. Soția mea, Adriana, și cei doi copii ai mei, Ludovica, care are șase ani, și fiul meu, Gianfilippo, sunt acolo", a mai declarat bărbatul pentru presa italiană.

Operațiunea de salvare este îngreunată de zăpada abundentă, ambulanțele și vehiculele de salvare, fiind blocate la 9 kilometiri depărtare de hotel. 

Accesul spre acest hotel izolat în masivul Gran Sasso este dificil din cauza condițiilor meteorologice și în special din cauza căderilor de zăpadă. Stratul de zăpadă în zona hotelului este de peste 2 metri. 

Ce spune ministerul român de Externe

Potrivit unui comunicat al MAE, "în urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. 

Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare.  Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii". 

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia -  (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  (0039) 06 835 233 52;  (0039) 06 835 233 44 şi ale Consulatului General al României la Bologna - (0039) 051 5872120, (0039)  051 5872209 - apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - (0039) 345.147.39.35 sau al oficiului consular - (0039) 349 1178220.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » UPDATE: O ROMÂNCĂ din Bacău şi cei doi copii ai ei, ÎNGROPAŢI DE VII sub dărâmăturile hotelului lovit de avalanşa din Italia (VIDEO, FOTO)