Antena Meniu Search
x

Video Hoţii au aruncat în aer un bancomat din Arad şi au furat 200.000 de lei. L-au umplut cu gaz şi au declanşat explozia de la distanţă

Jaf în stil italian la Arad: hoţii au aruncat un bancomat în aer cu o butelie de gaz şi au fugit cu toţi banii. Prada a fost de 200.000 de lei. Explozia i-a panicat pe localnici, care spun că după spargere, toată localitatea mirosea a sulf. Autorii jafului sunt căutaţi în continuare de poliţie. 

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 19:38

Apelul la 112 a venit la 3:50 dimineaţa. O explozie urmată de incendiu a zguduit un magazin din centrul localităţii Şiria din  Arad.  Anchetatorilor veniţi la faţa locului nu le-a luat mult să constate că deflagraţia a fost provocată. Ţinta - bancomatul din interior.

Filmul exploziei din Arad

200.000 de lei erau în acest bancomat înainte de deflagraţie, iar ieri a fost alimentat, spun martorii. Modul de operare a fost unul profesionist, susţin anchetatorii. Nu s-a folosit explozibil, ci a fost umplut cu gaz înainte de a fi aruncat în aer.

Vezi și

Hoţii au spart geamul magazinului ca să aibă acces la bancomat. Au fixat un tub cu gaz în spatele aparatului şi au declanşat explozia de la distanţă. După ce au luat casetele cu bani, s-au făcut nevăzuţi. 

Pe acelaşi subiect

Bubuitura i-a trezit pe oamenii din zonă.

Criminaliştii au petrecut o jumătate de zi adunând probe din magazin. Au ridicat şi imaginile de pe camerele de supraveghere. Numărul exact al celor care au dat jaful rămâne necunoscut, dar au fost cel puţin doi si avut feţele acoperite. Infractorii ar fi fugit de la locul spargerii într-un SUV de culoare închisă.

Nu e prima dată când un bancomat a fost spart în acest fel

Cu cinci ani în urmă, un bancomat din Arad a fost spart după o metodă similară. Aparatul a fost umplut cu gaz, dintr-o butelie, iar explozia a fost provocată de la distanţă, cu un cablu electric. 

Liderii bandei, Claudia şi Flavius Ritan au fost prinşi după două luni de filaj.

De atunci, însă, jafurile la bancomate s-au ţinut lanţ. Potrivit poliţiştilor, ţara a fost împărțită în trei zone - vest, centru şi est de mai multe bande de tâlhari, şcoliţi în Italia. Şi metodele folosite sunt similare cu ale mafiei din peninsulă. 

Cea mai populară rămâne "marmota", perfecţionată de temuta grupare 'Ndrangheta. Hoţii introduc o bandă cu explozibil în fanta bancomatului şi provoacă deflagraţia de la distanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Hoţii au aruncat în aer un bancomat din Arad şi au furat 200.000 de lei. L-au umplut cu gaz şi au declanşat explozia de la distanţă