Antena Meniu Search
x

Video Hoţii fac ravagii pe drumurile naţionale din Gorj. În nici o lună, au furat sute de lămpi solare care semnalizează curbele pericuoase

Nici măcar o lună n-au rezistat lămpile solare care semnalizează curbele periculoase, în Gorj. De aceeaşi soartă au avut parte şi semnele de circulaţie care atrag atenţia şoferilor asupra zonelor cu risc ridicat de accidente. Sute de astfel de avertizoare au dispărut, iar făptaşii sunt de negăsit.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.06.2023, 14:53

Vezi și

Un avertizor costă în jur de 150 de lei. Pe DN 67, care face legătura între Târgu Ju și Râmnicu Vâlcea, pe o distanță de nici 2 kilometri, au fost furate zeci de astfel de lămpi solare.

Iar astfel de furturi au fost semnalate pe toate drumurile naționale din județul Gorj. Drumarii au anunțat deja că au depus plângeri  la poliție, pentru că nu vorbim despre un simplu furt, ci despre punerea în pericol a circulației, faptă care se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare.

"22 de zile! Atât au "rezistat" butonii luminoși, alimentați solar, pe zidul de sprijin de pe dealul Bujorăscu. SDN Târgu-Jiu va depune plângere penală pentru furt la poliție. Reamintim că furtul elementelor de siguranță rutieră constituie atentat la siguranța participanților la trafic, nu este un "simplu" furt!", au transmis reprezentanții DRDP Craiova pe Facebook, în urmă cu trei zile.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aceste lămpi solare sunt instalate în zonele unde există un risc ridicat de accidente, unde se întâmplă des evenimente rutiere și unde nu este iluminat pe timpul nopții.

Camerele de supraveghere, soluția drumarilor pentru a combate furturile

Ce soluții au drumarii? Spun că vor să monteze camere de supraveghere, în special în mai multe zone vulnerabile din Defileul Jiului, vor să surprindă astfel de furturi, dar și oameni care vandalizează parcările sau aruncă gunoaie pe marginea drumurilor. Nu pot supraveghea toate zonele cu probleme, așa că nu le rămâne decât să facă un nou apel pentru respectarea legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Hoţii fac ravagii pe drumurile naţionale din Gorj. În nici o lună, au furat sute de lămpi solare care semnalizează curbele pericuoase