Antena Meniu Search
x

Zăpada a paralizat sudul României. Mai multe maşini s-au ciocnit, iar două TIR-uri au derapat şi au blocat circulaţia în Constanţa

Zăpada a paralizat sudul României. Accidente în lanţ, intervenţii la limită, oameni - inclusiv copii - au fost răniţi şi sute de şoferi au aşteptat ore întregi ca să poată ajunge acasă.

Vezi și

Zăpada a paralizat sudul României. Accidente în lanţ, intervenţii la limită, oameni - inclusiv copii - au fost răniţi şi sute de şoferi au aşteptat ore întregi ca să poată ajunge acasă. Mai multe maşini s-au ciocnit pe Autostrada Soarelui, iar în Constanţa, două TIR-uri au derapat şi au blocat circulaţia. Chiar dacă meteorologii au anunţat că vine iarna grea, în unele zone, autorităţile au fost luate din nou pe nepregătite.

Nici utilajele de dezapezire nu au scăpat de furia vantului. Unul dintre ele a fost aruncat în afara carosabilului.

De frica gerului, oamenii fără adăpost au încercat să-şi găsească un adăpost unde să poată înnopta. Unii dintre ei şi-au imporvizat locuinţe sub ţevi prin care trece apă caldă. Au adus cartoane, plapumi şi bucăţi de plastic pentru a se adăposti.

Ieri, 28 noiembrie, în sudul ţării, vântul a bătut chiar şi cu 80 de kilometri pe oră, iar în multe zone, zăpada s-a aşternut peste un strat de gheaţă. Cele mai mari probleme au fost tot pe autostrada Soarelui, unde vizibilitatea era aproape zero.

Pe o porţiune de 40 de kilometri, sensul spre Capitală a fost închis circulaţiei. Vântul a spulberat şi litoralul, unde s-au resimtit minus 8. Pe plajă, abia s-a putut respira.

Între Agigea şi Eforie, au putut înainta doar tirurile echipate cu lanţuri. În Teleorman, tot din cauza vremii, şapte oameni, inclusiv un bebeluş de câteva luni, au fost răniţi după ce două maşini s-au ciocnit, în apropiere de localitatea Crângu.

Au fost întârzieri mari şi pe aeroportul Henri Coandă. Unele avioane au plecat cu două ore mai târziu decât erau programate. Pe calea ferată, a fost şi mai grav. Cea mai mare întârziere a ajuns la 160 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Zăpada a paralizat sudul României. Mai multe maşini s-au ciocnit, iar două TIR-uri au derapat şi au blocat circulaţia în Constanţa