Antena Meniu Search
x

Video I-au păcălit că le recalculează pensia şi le-au furat banii. Mai mulţi pensionari din Bihor au căzut pradă escrocilor: "Abia aşteptam să ne ajute cineva"

Naivitatea se plăteşte scump. Mai mulţi pensionari din judeţul Bihor au căzut pradă escrocilor. Sub pretextul că ar fi funcţionari ai Casei de Pensii, infractorii băteau la uşa bătrânilor şi le cerea taxă de o mie de lei, în schimbul recalculării pensiilor. Mai multe plângeri au fost depuse la Poliţie, iar acum autoritățile încearcă să dea de urma făptaşilor. 

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:39

Vezi și

Cei care şi-au dat seama că bătrânii au căzut pradă escrocilor, au fost chiar angajaţii Casei Judeţene de Pensii Bihor. Asta după ce mai mulţi pensionari s-au prezentat la sediul instituţiei pentru a plătii o taxa fictivă. 

Laurenţiu Ţenţ, director executiv Casa Judeţeană de Pensii Bihor: Li s-a solicitat aşa numita taxă de recalculare de o mie de lei. Acele persoane s-au identificat ca fiind personal de la Casa Județeană de Pensii Bihor. Au solicitat această taxă de recalculare. Pentru a grăbi cumva o eventuală recalculare a pensiilor lor. 

Cei mai norocoşi au fost vârsnicii care nu aveau bani în casă

Cei care au avut economii, din pură naivitate, au rămas săraci.

Pensionară: Acum chiar caut să rezolv o problemă cu uşa. Adică, să pun un lanţ şi să-l fixez pe uşa metalică ca să nu poată intra. 

Pensionar: M-aş bucura şi probabil că i-aş primi şi le-aş da banii. Pentru că noi pensionarii cu pensii mici abia aşteptăm să ne ajute cineva. 

Pentru că la nivel naţional, această metodă de înşelăciune este una foarte răspândită, pensionarii sunt sfătuiţi să aibă grijă pe cine primesc în locuinţe.

Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt IPJ Bihor: Totodată, evitaţi să purtaţi la dumneavoastră sau să păstraţi în locuinţă sume mari de bani sau să păstraţi bunuri de valoare. 

Laurenţiu Ţenţ, director executiv Casa Judeţeană de Pensii Bihor: Nu există niciun fel de taxă de recalculare. Nu percepe Casa Judeţeană de Pensii aşa ceva. Casa Județeană nu trimite niciun funcţionar în teren sau să caute persoane acasă. 

Poliţiştii încearcă acum să-i identifice pe făptaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » I-au păcălit că le recalculează pensia şi le-au furat banii. Mai mulţi pensionari din Bihor au căzut pradă escrocilor: "Abia aşteptam să ne ajute cineva"