Antena Meniu Search
x

Video Imagine rară în a doua zi de grevă STB. Doi vatmani, singuri pe traseu în București

Doi vatmani au ieșit pe traseu, vineri dimineață, pe linia 1 de tramvai, în cea de-a doua zi de grevă STB. Vineri dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, cei mai mulți şoferi și vatmani de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au refuzat să iasă pe traseu, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor nu au fost soluţionate.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 12:01

Vezi și

Excepție fac doi vatmani de pe tramvaiul 1, una dintre cele mai lungi și importante linii de tramvai din Capitală, care au ieșit pe traseu și au preluat călătorii din stații. 

Directorul STB, Adrian Criţ, a transmis că vineri dimineață au ieșit pe traseu doar trei vehicule şi a făcut în continuare apel la angajaţi să înţeleagă situaţia în care se află bucureştenii. ”Suntem în aceeaşi situaţie ca ieri. Suntem deschişi dialogului, ne cerem scuze bucureştenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situaţie. Sentinţa judecătorească e executorie. Angajaţii să înţeleagă că îşi periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună ştiinţă, a încălcat contractul colectiv de muncă”, a declarat directorul general al societăţii, Adrian Criţ.

Prefectura Capitalei anunţă măsurile luate în contextul grevei STB

Prefectura Capitalei a anunţat, vineri, în contextul prelungirii protestului angajaţilor de la STB, că a suplimentat efectivele de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou, atât în interior cât şi la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidente şi aglomerări, precum şi efectivul de poliţie rutieră, care împreună cu poliţia locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecţii.

Pe acelaşi subiect

La rândul său, Metrorex a informat cu privire la utilizarea întregii flote de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători şi pentru reducerea timpilor de aşteptare în staţii.

”În această dimineaţă, Prefectul Municipiului Bucureşti, Alexandra Vacaru, în virtutea atribuţiilor legale privind respectarea ordinii publice şi menţinerea climatului de pace socială, Directorul general al Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, şi Directorul general al Jandarmeriei Bucureşti, Ionel-Cătălin Stegăroiu, au dispus măsuri operative, în sprijinul populaţiei afectate de greva lucrătorilor STB”, a anunţat Prefectura Capitalei. 

Dosar penal după două zile de grevă la STB

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea grevei de către salariaţii de la Societatea de Transport Bucureşti (STB). Oficiali ai Parchetului au declarat pentru Agerpres că a fost deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări in rem, cu privire la declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, respectiv a art.191 din Legea 62/2011.

Ancheta a fost demarată în urma unei sesizări primite de la Brigada de Poliţie pentru Transportul Public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Imagine rară în a doua zi de grevă STB. Doi vatmani, singuri pe traseu în București