Antena Meniu Search
x

Video Tânăr încătuşat, bătut de poliţiştii de la Sectia 16. Trei dintre agenţi ar fi implicati în cazul bărbatului torturat pe un camp

Camerele de supraveghere din secţia 16 de poliţie, din Bucureşti, au surprins momentul în care un tânăr este bătut de poliţişti. Evenimentul a avut loc în 2018, însă ar implica unii dintre poliţiştii care au fost recent în atenţia publică, după ce ar fi dus pe un câmp şi torturat un al bărbat.

de Redactia Observator

la 06.03.2021, 14:41

Vezi și

Tânăr bătut de poliţişti, chiar în secţia de Poliţie

Tânărul care este bătut ar fi fost implicat într-o altercaţie, pe stradă. Victima a sunat la 112 să anunţe evenimentul, însă a ajuns chiar el în atenţia poliţiştilor, care l-au dus la secţie şi l-au bătut de mai multe ori.

În imagini apar mai mulţi agenţi, unii dintre ei îl lovesc pe tânăr şi îl trântesc pe jos, iar alţii se uită impasibili la scenele violente.

La câţiva ani după aceste imagini, trei polițiști de la Secția 16 de Poliție au fost arestați preventiv, iar alți cinci sunt plasați sub control judiciar, după ce ar fi torturat doi bărbaţi, într-o pădure de pe lângă București, informează sursele Observator.

Totul s-ar fi întâmplat în luna octombrie a anului trecut, iar cazul a ieșit la suprafața datorită ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție (DGA). Unul dintre agenții implicați fusese plasat sub control judiciar încă de miercuri.

De la începutul lunii septembrie, anul trecut, doi polițiști, un echipaj format dintr-o femeie și un bărbat, au sesizat doi cetățeni care nu purtau mască. Au vrut să îi amendeze, dar a început un scandal. Așa că în ajutorul celor doi cetățeni au sărit alți doi bărbați. Ei sunt personajele principale din această poveste, pentru că scandalul a continuat între polițiști și acești doi, pentru că polițiștii au considerat că nu fac față și au cerut întăriri. Au mai venit șapte agenți. Au fost urcați în mașinile de poliție, dar nu au fost duși la secție, ci în anumite păduri de la marginea Bucureștiului, acolo unde, spun procurorii, au fost torturați și bătuți crunt.

Mărturia bărbatului torturat pe câmp

Bărbatul povesteşte că agenţii l-au încătuşat şi l-au dus pe un câmp. Acolo, ar fi fost bătut şi supus la umilinţe greu de imaginat. Asta pentru că a îndrăznit să le atragă atenţia poliţiştilor că nu poartă mască.

Mihai Ionuţ Gheorghe, victimă: "M-au pus să-mi cer iertare, să se oprească din bătaie, eu am zis că pe ce motiv să-mi cer iertare, că nu am făcut nimic. Am fost lovit în continuare până mi-am cerut iertare. După care, mi-au scos cătuşele, cel în vârstă făcând necesităţile pe braţul stâng".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Tânăr încătuşat, bătut de poliţiştii de la Sectia 16. Trei dintre agenţi ar fi implicati în cazul bărbatului torturat pe un camp