Antena Meniu Search
x

Video Imagini dezolante pe o plajă din Mamaia Nord. Delfin mort, adus la mal de curenţi, chiar sub privirile turiştilor: "Groaznic. Probabil oamenii sunt vinovaţi"

Imagini şocante, ieri, pe litoral. Un delfin mort a fost adus la mal de curenţii puternici, chiar sub privirile terifiate ale turiştilor. Specialiştii spun că mamiferul ar fi fost ucis de plasele de pescuit. 

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 09:25

Vezi și

Turiştii aflaţi ieri dimineaţă pe o plajă din Mamaia Nord au avut un şoc. Curenţii puternici au adus la mal cadravrul unui delfin adult.

Turistă: Groaznic! Groaznic. Probabil oamenii sunt vinovaţi sau plasele de pescuit. 

Turist: M-am uitat pe corpul lui, are urme de plasă, se vede că a murit şi cu gura deschisă, a murit sufocat deci.

Mamiferul se afla într-o stare avansată de descompunere

Adrian Bâlbă, biolog: Aceşti delfini atunci când pier, cad pe fund, fără să ştim de ei în general. Majoritatea rămân acolo pe fund. Au un corp dens, pentru a se scufunda şi din acest motiv nu ies la suprafaţă după ce pier.

Specialiştii nu exclud ca exemplarul să fi murit în zona Odessa , acolo unde apa mării a fost infestată cu produse industriale.

Adrian Bâlbă, biolog: Au fost substanţe toxice, substanţe explozibile, au fost proiectile care au ajuns în nord-vestul Mării negre.

Costin Timofte, reprezentant ONG: Este o specie care este mai mult costieră ceea ce ne face să ne punem destul de multe semne de întrebare, ţinând cont că rata de eşuare a acestei specii anul acest aeste foarte mare în comparaţie cu anii trecuţi.

Situaţia este din ce în ce mai alarmantă! Doar de la începutul anului şi până acum, peste 40 de exemplare de delfini au eşuat pe malul românesc al Mării Negre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Imagini dezolante pe o plajă din Mamaia Nord. Delfin mort, adus la mal de curenţi, chiar sub privirile turiştilor: "Groaznic. Probabil oamenii sunt vinovaţi"