Galerie foto

Imagini impresionante la Miercurea Ciuc, de Paștele Catolic. Oamenii au respectat distanțarea fizică la ceremonialul de sfinţire a bucatelor

De Redactia Observator.
Publicat: 04.04.2021, 17:13.
Actualizat: 04.04.2021, 19:42

Dovada că sărbătoarea Paștelui se poate desfășura, în siguranță, dacă oamenii respectă măsurile simple pentru limitarea răspândirii coronavirusului. La Miercurea Ciuc, credincioșii sunt un exemplu, în acest sens. Deși numeroși, participanții la ceremonialul de sfințire a bucatelor au respectat toate restricțiile impuse de pandemie.

Imagini impresionante la Miercurea Ciuc, de Paștele Catolic

Imagini impresionante la Miercurea Ciuc, de Paștele Catolic

Facebook

Vezi în galeria foto modul în care s-a desfășurat ceremonialul de sfințire a bucatelor la Miercurea Ciuc

Paștele Catolic s-a desfășurat și în acest an în condiții speciale. Însă, în ciuda restricțiilor, credincioșii din Miercurea Ciuc au dat dovadă de un comportament exemplar, respectând toate măsurile anunțate pentru limitarea răspândirii virusului.

La eveniment au participat sute de persoane, în centrul orașului. Ceremonialul s-a desfășurat pe o suprafață de doi kilometri, cu respectarea distanțării fizice.

Organizatorii au oferit măști de protecție și i-au îndemnat pe oameni ca la eveniment să participe doar un singur membru de familie, pentru a reduce numărul de participanți. Cu toate acestea, duminică, în centrul orașului, s-au strâns 3.500 de persoane.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.