Antena Meniu Search
x

Video În ce moment al zilei este cel mai bine să schiezi. Intervalul orar ideal pentru a evita zăpada "ortopedică" de pe pârtii

Vremea bună şi vacanţa elevilor din Bucureşti şi din 25 de judeţe face ca staţiunile montane să fie tot mai pline. Foarte mulţi turişti aleg sporturile de iarnă, însă, după o anumită oră, zăpada poate deveni problematică pentru schiorii amatori. Cum îşi aleg turiştii intervalele orare pentru a se distra pe pârtie.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.02.2024, 10:22

Vezi și

Foarte important în zilele în care temperaturile ajung pe la 5-6 grade când foart bine de schit este în prima parte a zilei, dimineaţa pentru că zăpada de pe Domeniul Schiabil Postăvarul are o consistenţă numai bună pentru alunecare.

Riscurile zăpezii "ortopedice"

În aceste zile către miezul zilei, zăpada se înmoaie şi devine aşa numita "zapadă-ortopedică", aşa cum îi spun salvatorii montani. O zăpadă pe care este greu de ţinut direcţia schiurilor, mai greu de virat, o zăpadă care solicită foarte puternic articulaţiile practicanţilor de sporturi de iarnă. Cei care practică ski sau snowboarding este important să îşi adapteze viteza la propriile posibilităţi de a controla schiurile sau snowboard-urile.

Astăzi temperatura este de 0 grade în staţiunea Poiana Braşov, ninge mărunt, şi asta e poate cea mai bună veste pentru practicanţii sporturilor de iarnă. Primii schiori sunt deja echipaţi şi se îndreaptă către pârtie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » În ce moment al zilei este cel mai bine să schiezi. Intervalul orar ideal pentru a evita zăpada "ortopedică" de pe pârtii