Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În Piatra-Neamț se bea apă de la morți. Buletinul de analiză obținut de presa locală împarte comunitatea în două

În Piatra-Neamț, puțin mai sus de Ștrandul Tineretului, există un izvor de unde foarte mulți pietreni merg și iau apă. Izvorul a fost dotat în stil românesc și cu o troiță, așa că cine vrea să zică ceva necuvenit de el trebuie să se gândească de 100 de ori să nu ofenseze credincioșii care se aprovizionează cu apă de aici, scrie presa locală.

de Redactia Observator

la 01.01.2017 , 13:17

În Piatra-Neamț, puțin mai sus de Ștrandul Tineretului, există un izvor de unde foarte mulți pietreni merg și iau apă.  Izvorul a fost dotat în stil românesc și cu o troiță, așa că cine vrea să zică ceva necuvenit de el trebuie să se gândească de 100 de ori să nu ofenseze credincioșii care se aprovizionează cu apă de aici, scrie presa locală.

Evident, articolul a lovit mai mult în credință și nu în logică, iar comentariile la articolul ziarului de Piatra Neamț sunt mai mult decât grăitoare.

Izvorul, căruia i s-au dat din folclorul urban și conotații religioase, se află la baza unui deal pe care este situat un cimitir, iar apa ce ajunge la izvor este filtrată prin mormintele din deal, ajungând în sticlele și stomacul credincioșilor.

Articolul continuă după reclamă

Fără nicio intenție de a supăra pe cei care atribuie anumite calități apei de la acest izvor este bine de știut că apa este plină de bacterii coliforme care în general provin din descompunerea materiilor organice și se mai găsește la acest izvor o bacterie numită escherichia coli sau, pe înțelesul credincioșilor, bacteria de care ați auzit la televizor că a omorât copii prin România, insuficienţă renală, bebeluși la dializă, etc, notează presa locală.

Citiți articolul integral...

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » În Piatra-Neamț se bea apă de la morți. Buletinul de analiză obținut de presa locală împarte comunitatea în două