Antena Meniu Search
x

Încă o minivacanţă în calendarul românilor! Guvernul a declarat 14 august ZI LIBERĂ

Executivul ar putea aproba în şedinţa de joi proiectul de hotărâre prin care 14 august să fie declarată zi liberă, potrivit agendei transmise de Biroul de presă al Guvernului.

UPDATE: Guvernul a decis joi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august, să fie liberă pentru salariaţii din sectorul public, fiind făcută legătura între weekend şi ziua de 15 august, declarată nelucrătoare. Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august.

'Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraţilor şi altor categorii din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 şi nici participanţilor în aceste procese', menţionează Executivul. 

De asemenea, operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, aferente datei de 14 august 2017, se înregistrează în contabilitatea unităţilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017, precizează sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Executivul ar putea aproba în şedinţa de joi proiectul de hotărâre prin care 14 august să fie declarată zi liberă, potrivit agendei transmise de Biroul de presă al Guvernului.

Astfel, bugetarii ar putea avea o minivacanţă de Sfânta Maria, în perioada 12 - 15 august. Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august, într-o zi de marţi, este zi liberă legală.

Românii beneficiază de 14 zile libere, sărbători legale, în 2017.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Încă o minivacanţă în calendarul românilor! Guvernul a declarat 14 august ZI LIBERĂ