Antena Meniu Search
x

Video Încă un delfin mort adus de valuri la mal, pe o plajă din Constanța. Turiștii l-au acoperit cu un cearceaf și au sunat la 112

Situație alarmantă pe litoral! Încă un delfin mort a fost descoperit pe o plajă din Constanţa. Mamiferul a fost văzut de turişti, care au sunat imediat la 112. După câteva ore în care animalul a fost acoperit cu un cearceaf de oamenii care l-au descoperit, într-un final au venit şi biologii care l-au preluat. Moartea delfinului ar fi survenit fie din cauza plaselor pescărești, fie ca urmare a impactului cu o ambarcaţiune.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 08:31

Vezi și

Specialiștii spun că mamiferul se afla în căutare de hrană, s-a apropiat de țărm și, fie a rămas prins în plasele pescarești, fie a fost lovit de o navă ori ambarcațiune și ulterior adus de valuri la mal. 

Adrian Bilbă, doctor în științe: Este vorba despre un exemplar juvenil se pare, de marsuin. Un delfin de talie mai mică ce trăiește în zonele costiere și este deseori lovit de ambarcațiuni. 

Zeci de delfini eșuați pe litoral, de la începutul anului

Biologii spun că nu există legătură între acest incident şi bombardamentele din Marea Neagră. 

Costin Timofte, coordonator departament biodiversitate ONG Mare Nostrum: Cauza morţii este pur speculativă. Ipoteza cum că ar fi murit din cauza războiului sau că un proiectil i-ar fi cauzat moartea este total exclusă. Ceea ce se poate observa pe suprafaţa corpului sunt diferite hematone subcutanate.

Statisticile ne arată că din păcate situația este din ce în ce mai gravă. De la începutul anului, numărul delfinilor eșuați pe litoralul românesc a depășit 60. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Încă un delfin mort adus de valuri la mal, pe o plajă din Constanța. Turiștii l-au acoperit cu un cearceaf și au sunat la 112