Antena Meniu Search
x

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în ţară

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în ţară. În ultimele ore, zeci de pompieri, pădurari şi voluntari au fost mobilizaţi în mai multe localităţi, după ce flăcările au cuprins sute de hectare de păşuni uscate. În Caraş-Severin, autorităţile sunt depăşite de situaţie.

de Redactia Observator

la 09.03.2019, 13:15

Vezi și

În ultimele ore, zeci de pompieri, pădurari şi voluntari au fost mobilizaţi în mai multe localităţi, după ce flăcările au cuprins sute de hectare de păşuni uscate. În Caraş-Severin, autorităţile sunt depăşite de situaţie. Militari aflaţi în concediu au fost chemaţi de urgenţă ca să-şi ajute colegii şi să facă faţă focului care risca să ajungă la locuinţele oamenilor. Tot aici mai multe accidente au avut loc după ce fumul gros a ajuns până la şosele, iar şoferii nu au avut vizibilitate.

În Caraş-Severin, focul care a cuprins suprafeţe uriaşe a semănat groaza printre oameni Vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă imediat. Situaţia a scăpat rapid de sub control.

Pompierii au fost depăşiţi de situaţie. Astfel că au apelat şi la voluntari, care s-au luptat cu incendiul doar cu lopeţile.

Fumul dens s-a extins până spre şosele, şi mai multe accidente de circulaţie s-au produs pe drumul naţional 58, între Reşiţa şi Caransebeş. Din fericire, fără victime.

Şi în Buzău, în localitatea Stâlpu, sute de tone de furaje de la o fermă s-au făcut scrum. Acolo, cineva a aruncat o ţigară aprinsă, iar fânul a luat foc. Din cauza gunoaielor din zonă, incendiul s-a extins imediat.

De data aceasta, proprietarul fermei a avut noroc. Acum şase ani, a pierdut şi animalele, tot într-un incendiu. Cazul este acum cercetat şi de Garda de Mediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în ţară