Antena Meniu Search
x

Incendiul din blocul de 10 etaje din București a pornit de la liftul vechi

Panică în centrul Capitalei. Zeci de familii au fost evacuate de urgenţă după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc turn. Cel mai probabil, un scurtcircuit la instalaţia electrică a lifului a declanşat haosul.

de Redactia Observator

la 10.02.2019, 00:30

Vezi și

Panică în centrul Capitalei. Zeci de familii au fost evacuate de urgenţă după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc turn. Cel mai probabil, un scurtcircuit la instalaţia electrică a lifului a declanşat haosul. Din cauza fumului gros, oamenii au fost captivi în propriile locuinţe. A fost nevoie de intervenţia contracronometru a pompierilor. Doi copii şi patru adulţi, printre care şi o gravidă, au ajuns la spital intoxicaţi.

La doar câteva minute de la izbucnirea incendiului, locatarilor le era aproape imposibil să mai respire. Pe măsură ce incendiul din casa liftului se extindea, cu atât mai mult fum ajungea în apartamente.

Mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică. Părinţii şi-au luat copiii şi au fugit din calea pericolului.

Incendiul din blocul aflat lângă Gara de Nord ar fi pornit de la liftul vechi care a mai cauzat probleme şi în trecut.

Oamenii spun că ascensorul avea reviziile la zi. Nu este pentru prima oară când lifturile vechi pun în pericol vieţile oamenilor. În martie 2018, un lift dintr-un imobil aflat în centrul Capitalei a căzut în gol de la primul etaj, iar o persoană a fost rănită.

Statistica autorităţilor arată că 60 la sută dintre lifturile din România sunt în funcţiune de 30 de ani şi necesită modernizări urgente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Incendiul din blocul de 10 etaje din București a pornit de la liftul vechi