Antena Meniu Search
x

Video Incendiu dezastruos la o fabrică de lemn şi plastic din Odorheiu Secuiesc. Pompierii s-au luptat din greu cu flăcările ajunse la câţiva metri

Momente de panică, aseară, după ce un incendiu violent a izbucnit la un depozit din municipiul Odorheiu Secuiesc, în care aflau materiale lemnoase, dar şi multe obiecte din plastic şi cauciuc. Zeci de pompieri s-au luptat ore bune cu flăcările puternice, iar intervenţia lor a fost îngreunată din cauza hidranţilor, care nu aveau suficientă apă şi nici presiune. 

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 08:11

Vezi și

Alarma s-a dat cu puţin înainte de miezul nopţii. Flăcările de câţiva metri înălţime au cuprins în doar câteva clipe clădirea în care erau depozitate materialele. Pompierii au intervenit de urgenţă cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, dar şi o autoscară şi o ambulanţă SMURD. 

În sprijinul pompierilor au venit şi alţi salvatori din Lupeni, Brădești și Satu Mare, cu alte 8 autospeciale de stingere.

Operaţiune dificilă pentru pompieri

Colonel Dudu Ovidiu, ISU Harghita: În total sunt cam 50 de cadre militare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cam 40 de voluntari din cadrul Serviciilor voluntare.

Pe acelaşi subiect

Lupta cu focul a durat câteva ore şi a fost deosebit de dificilă din cauza materialului plastic topit care s-a stins foarte greu. Mai mult decât atât, pompierii au întâmpinat probleme la alimentarea cu apă, aşa că primăria a cerut firmei de furnizare a apei să crească presiunea şi cantitatea de apă în hidranţi. Chiar şi aşa, clădirea dar şi toate materialele depozitate s-au făcut scrum. 

Colonel Dudu Ovidiu, ISU Harghita: Deci a fost o ardere generalizată, folii de aluminiu şi bineînţeles material lemnos, paleţi şi cartoane.

După câteva ore, focul a fost lichidat. Pompierii încearcă acum să stabilească cauzele producerii incendiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Incendiu dezastruos la o fabrică de lemn şi plastic din Odorheiu Secuiesc. Pompierii s-au luptat din greu cu flăcările ajunse la câţiva metri