Antena Meniu Search
x

Video Incendiu în Bucureşti, la o hală dezafectată. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut: "Ţipă, sunt speriaţi, o femeie a leşinat"

Nordul Capitalei a fost cuprins ieri de flăcări. La doar câteva ore distanţă de incendiul care a distrus un bloc aflat în construcţii din cartierul Aviaţiei, o hală dezafectată din sectorul 1 a ars din temelii. Flăcările au fost alimentate de vânt, iar fumul dens şi negru a format o ciupercă imensă care a acoperit în doar câteva minute cerul. Aceasta a putut fi văzută din mai multe cartiere ale Capitalei, iar avertizările Ro-Alert au curs. Deşi echipajele de pompieri au intervenit rapid, 800 de metri pătraţi s-au făcut scrum. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 30.04.2024, 07:49

Vezi și

Ora 19:30. În cartierul Bucureştii Noi se aud mai multe bubuituri. Panicaţi, oamenii ies din locuinţe pentru a vedea ce se întâmplă. În faţa lor - o imagine apocaliptică. Cerul este acoperit de o pâclă neagră, iar panica se instalează rapid. 

Tânăr: Unii oameni aud că ţipă, sunt speriaţi, o femeie văd că a leşinat, văd că e în ambulanţă, de frică.

Femeie: Au fost trei explozii acum, noi am zis că la benzinărie. Apoi a început să sară, să sară scântei, au venit scântei până aici la noi. Focul mare, mare de tot.

În dispeceratul 112 curg apelurile disperate. Zeci de echipaje de pompieri încep imediat o luptă contra cronometru.

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Observator: Incendiul a izbucnit la o hală dezafectată de la marginea sectorului 1 al capitalei. 15 autospeciale au fost trimise la faţa locului, iar zeci de pompieri se chinuie acum să stingă incendiul. 

Rafalele puternice de vânt au pus salvatorii în dificultate

Rafalele puternice de vânt pun însă în mare dificultate misiunea salvatorilor. Şi nu este singura problemă de care se lovesc.

Ştefan Eduard, sublocotenent ISU: Reţeaua de hidranţi nu era funcţională, aşa că a trebuit să organizăm alimentarea autospecialelor în sistem, atât releu, cât şi navetă, pentru a susţine un volum necesar de apă pentru stingerea incendiului.

De pe margine, oamenii stau cu frica în sân că focul va ajunge şi la casele lor. 

Bărbat: Ce mi se pare mie riscante că încă mai sunt locatari în clădirile acestea foarte apropiate de incendiu şi nu au fost încă evacuate. 

În câteva clipe, aerul devine extrem de greu de respirat. Pentru siguranţa locuitorilor din zonă, autorităţile trimit mai multe avertizări Ro-Alert. Oamenii sunt sfătuiţi să închidă geamurile, iar şoferii să evite zona.  Abia după câteva ore în care s-au luptat cu vâlvătaia, aproape de miezul nopţii, salvatorii au reuşit să potolească infernul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Incendiu la o clădire dintr-un cartier de lux

Cu doar câteva ore înainte, într-un cartier de lux din Nordul Capitalei, altă clădire era pârjolită de flăcări. Şi aici fumul dens s-a putut vedea de la câţiva kilometri distanţă.  Avertizari Ro Alert nu au contenit să sosească. În timpul misiunii de salvare, aproape 100 de muncitori s-au auto-evacuat din blocul aflat în construcţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Incendiu în Bucureşti, la o hală dezafectată. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut: "Ţipă, sunt speriaţi, o femeie a leşinat"