Antena Meniu Search
x

Incendiu în Mureş, la un depozit de carburant și lemne: Un bărbat a murit, alţi trei în stare gravă. Pompierii intervin cu 3 autospeciale

Incendiu puternic la un depozit de carburant și lemne din localitatea Eremitu, județul Mureș. Patru bărbați sunt răniți, unul dintre ei în stare critică. Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, din cauza fumului dens.

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 08:14

Update 8:13 - Bărbatul găsit inconștient, cu arsuri grave, în urma incendiului din Eremitu, județul Mureș, a murit. La această oră incendiul este localizat. Incendiul din Eremitu a fost localizat, potrivit ISU Mureș, și se acționează perimetral pentru lichidare.

Victima găsită în stare critică a fost declarată decedată de către echipajul medical aflat la locul evenimentului. Celelalte 3 victime au fost transportate la UPU Târgu Mureș cu 1 ATPVM.

Ştire iniţială: Potrivit ISU Mureș, pompierii mureșeni intervin pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant și material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu.

La fața locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenție și salvare de la înălțimi, două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de suport logistic, 3 ambulanțe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM și autospeciala de intervenție cu roboți în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgată și SVSU Eremitu.

Pe acelaşi subiect

Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 4.000 mp, cu degajări mari de fum.

Incendiu în Mureş: Patru persoane au fost rănite

Patru persoane au fost rănite. Este vorba de patru bărbați, din care unul are arsuri la nivelul corpului și este inconstient, i se aplică manevre de resuscitare. Alte trei victime au fost preluate de cele două echipaje SMURD aflate la locul intervenției.

"Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 4000mp, cu degajări mari de fum. Au rezultat 4 victime, sex masculin cu arsuri la nivelul corpului, 1 victima – cod rosu – inconstienta – i se aplica manevre de resuscitare, 3 victime – cod galben – preluate de catre cele 2 echipaje SMURD aflate la locul intervenției. A fost transmis un mesaj de avertizare a populatiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major. A fost alertata Grupa Operativa pentru sprijinul actiunilor de interventie. Se deplaseaza in sprijin cate un ASAS de la judetele limitrofe CJ, SB,HR,BN,AB si se vor pozitiona la sediul subunitatilor cele mai apropiate. Intervenția este în dinamică. Echipajele intervin în sistem structurat pentru limitarea propagării, localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția este în dinamică, revenim cu detalii", transmite locotenent Călușeri Alexandra – purtător de cuvânt al ISU Mureș.

Două autospeciale de stins incendii de mare capacitate, din cadrul Detașamentului Turda și Punctul de Lucru Florești, se deplasează în sprijinul pompierilor mureșeni, respectiv în municipiile Târgu Mureș și Târnăveni, pentru a asigura intervențiile curente pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului izbucnit la o hală de preluarea lemnului din localitatea Ieremitu, cu o suprafață de aproximativ 4600mp, anunţă ISU Mureş. 

De asemenea, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin intermediul Ro-Alert, pentru incendiu major. A fost alertată și Grupa Operativă pentru sprijinul la interventi. Se deplaseaza in sprijin câte un ASAS de la județele limitrofe: Cluj, Sibiu, Harchita, Bistrița-Năsăud și Alba și se vor poziționa la sediul subunităților cele mai apropiate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Incendiu în Mureş, la un depozit de carburant și lemne: Un bărbat a murit, alţi trei în stare gravă. Pompierii intervin cu 3 autospeciale