Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la Spitalul de copii din Galaţi. Părinţii au fugit cu micuții lor în braţe, după ce bucătăria a luat foc și fumul a inundat saloanele

Clipe de coşmar, ieri după-amiază, la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" din Galaţi. Bucătăria spitalului a fost cuprinsă de flăcări în câteva minute, după un scurtcircuit produs la un neon defect. Fumul dens a inundat apoi etajele 1 şi 2 ale clădirii, iar cadrele medicale au evacuat de urgenţă 85 de persoane, dintre care 41 de copii.

De Adrian Obreja la 07.10.2022, 08:06
Vezi și

La scurt timp după izbucnirea flăcărilor, holurile spitalului s-au umplut de fum.

Incendiu la spital, în Galați: zeci de adulţi şi copii, evacuaţi

Imediat a pornit alarma de incendiu, după care s-a dat anunţul de evacuare. 

Vreau să veniţi aici, în coloană! Fără nicio supărare. Vreau să vă văd în coloană! 

Pe acelaşi subiect

Părinţii au fugit cu copiii în braţe în curtea spitalului, unde au rămas aproximativ două ore, până când pompierii s-au asigurat că nu mai există niciun pericol. 

Am intrat în fiecare salon, am luat copiii care aveau nevoie de ajutor.

Iulia Moraru, Spitalul de Copii Galaţi: S-au evacuat sectoarele care erau în apropierea blocului alimentar şi care erau supuse la riscul de transmitere de fum. Pentru că situaţia a fost gestionată cu calm şi ei au reacţionat cu calm. 

Bucătăria spitalului a fost cuprinsă de flăcări în câteva minute

Chiar şi la câteva ore după stingerea incendiului, clădirea încă era inundată de fum.

Adrian Obreja - reporter Observator: Fumul este în continuare dens şi înecăcios, aici în bucătăria Spitalului de Copii din Galaţi. Acest este neonul de la care a pornit incendiul şi de la care s-au făcut degajări foarte mari de fum pentru care a fost nevoie de evacuarea întregului etaj 1 şi parţial etajul 2.

Ionuţ Pucheanu - primar Galaţi: De fiecare dată când apare o flacără într-un spital e normal să te panichezi sau să iei măsuri poate mai dnicolo de ceea ce ar trebuit să se fi întâmplat. 

Datorită intervenţiei prompte a pompierilor şi a cadrelor medicale, toţi pacienţii a fost evacuaţi la timp şi niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Teodora Diaconița - purtător de cuvânt ISU Galaţi: Toţi pacienţii au reintrat în spital. Aceştia au fost evacuaţi doar preventiv, nu a fost  nici o victimă şi nici o persoană nu a acuzat intoxicaţii cu fum.

În total au fost evacuate 85 de persoane, printre care şi 41 de copii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Incendiu la Spitalul de copii din Galaţi. Părinţii au fugit cu micuții lor în braţe, după ce bucătăria a luat foc și fumul a inundat saloanele

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel