Antena Meniu Search
x

Incendiul de la Penitenciarul Satu Mare, soldat cu 3 morți, rezultat al unui protest spontan - autorități (Video)

Autoritățile informează că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.03.2020, 22:21

- imagini amator
  • Doi deținuți au dat foc la cameră, provocând decesul a trei colegi de cameră.

Autoritățile informează că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.

Incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, alte două fiind în stare gravă. Alte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol.

Nu au rezultat vătămări ale polițiștilor de penitenciare aflați în serviciu.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.

Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri, potrivit inspectorului de poliție penitenciară Mihaela-Cristina Enache.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Evenimente » Incendiul de la Penitenciarul Satu Mare, soldat cu 3 morți, rezultat al unui protest spontan - autorități (Video)