Antena Meniu Search
x

Foto Incendiu puternic în spatele spitalului Robănescu din Bucureşti, după ce un transformator a explodat. 110 copii au fost evacuaţi

Incendiu puternic în spatele spitalului Robănescu din Bucureşti, după ce un transformator a explodat. Focul s-a extins şi la două maşini aflate în zonă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, jandarmerie şi SMURD. Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi seară, că nu s-au înregistrat victime în urma incendiului, iar copiii au fost repartizaţi pe secţii la Spitalul Marie Curie.

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 23:43

Update: Incendiul a fost lichidat în jurul orei 11.30. Centrul medical nu mai este inundat cu fum, aşa că nu mai există niciun pericol. S-au constituit echipe de verificare pentru a fi siguri că după evacuare, toată lumea a ieşit din spital.  

Potrivit Ministerului Sănătăţii, marţi seara, a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranţă a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății ţine legătura în permanenţă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației.

Pe acelaşi subiect

Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajari de fum. 110 copii cu dizabilităţi şi personalul medical au fost evacuaţi. Aceştia au fost mutaţi la spitalul Marie Curie. Primul apel la 112 a fost dat la 22.17. Spitalul Nicolae Robănescu este plin de fum. Echipele de salvatori se află în interiorul spitalului şi verifică dacă a mai rămas cineva în incintă. 

Premierul Marcel Ciolacu a ţinut să mulţumească personalului medical și unităților de intervenție pentru cum s-a acţionat la faţa locului. "Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare "Dr. Nicolae Robănescu”. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență "Marie S. Curie", a scris şeful Executivului pe pagina de Facebook. 

Ce spun salvatorii

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (īn curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajari de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital. Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie.

Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD. Misiunea este în dinamică, revenim cu date.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Incendiu puternic în spatele spitalului Robănescu din Bucureşti, după ce un transformator a explodat. 110 copii au fost evacuaţi