Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la hala din Timişoara: într-unul dintre depozite s-ar fi aflat un bolid de lux Rolls-Royce. "Am crezut că mai putem salva ceva"

Un incendiu de proporții, izbucnit joi după-amiază la o hală industrială de la marginea Timișoarei, a aruncat asupra orașului nori grei de fum. 16 mii de metri pătrați din depozite efectiv s-au topit, iar autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT prin care au sfătuit populaţia să nu se apropie. A fost pericol de extindere a flăcărilor şi la un compartiment al halei în care este depozitat azotat de amoniu lichid. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul la miezul nopţii, după şase ore de luptă cu flăcările. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.04.2022, 08:05

Vezi și

Alarma a fost dată în jurul orelor 16:00 de către cei care locuiesc în apropierea fostei fabrici de ţigări din comuna Săcălaz. "Sunt vreo 300 de aparate de joc, ruletă, mobilierul. (...) Fotolii, mese, scaune, promoționale, televizoare, toată arhiva de pariuri sportive. E imens depozitul", spune un bărbat. "Aici erau ceva aparate de ... păcănele".

Panică după incendiul din Timiş

Autorităţile au intrat în alertă când au văzut că în depozitul vecin erau pesticide şi azot lichid. "E panică mare că lângă noi e un depozit de vopseluri şi azot şi era panică de explozie mai puternică", povesteşte un bărbat. Fumul dens a determinat autorităţile să emită un mesaj de tip RO ALERT, iar coloana de fum era vizibilă de la aproape 10 km distanţă. 

Bolid de lux, în depozitul în flăcări

Pe acelaşi subiect

Într-unul dintre depozite se afla şi un autotusim de lux care îi aparţine lui Rami Iskandarani, fiul afaceristului sirian Zaher Iskandarani, supranumit şi "prinţul Banatului". Zaher a fugit din România acum câţiva ani, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru că a prejudiciat statul român cu aproximativ două milioane de lei, prin producerea de ţigări contrafacute, chiar la fabrica care a luat foc. 

"Peste 70 de pompieri au fost chemaţi ca să lupte cu flăcările care s-au extins şi la hala unde sunt depozitate mase plastice. Acolo s-ar afla şi maşina care îi aparţine lui Rami Iskandarani, un Rolls Royce în valoare de peste 500.000 de euro", spune Iulia Pop, reporter Observator. "El e în Dubai. Noi am crezut că mai putem să salvam ceva", a mărturisit o femeie. 

"În primă fază a ars o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, apoi s-a extins şi la compartimentele învecinate unde era azotat de amoniu. Până în acest moment au ars 16.000 de metri pătraţi", a declarat Zorica Mircov, ISU Timiș. 

Catastrofă evitată la limită

Din fericire, pompierii au izolat repede zona şi au evitat o catastrofă. Aceştia au demarat o anchetă pentru a vedea de la ce a pornit focul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incendiul de la hala din Timişoara: într-unul dintre depozite s-ar fi aflat un bolid de lux Rolls-Royce. "Am crezut că mai putem salva ceva"