Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la Piatra Neamţ: Un an de la tragedie, niciun vinovat. Treptele spitalului au fost acoperite cu flori şi lumânări

A trecut un an de la cumplitul incendiu de la Spitalul din Piatra Neamţ, în urma căruia 10 pacienţi au murit. Ancheta bate pasul pe loc şi astăzi. Aseară, la Biserica din curtea spitalului, a avut loc o slujbă de pomenire a celor decedaţi, unde a fost prezent şi medicul-erou, Cătălin Denciu. Scările spitalului au fost acoperite de lumânări aprinse şi de flori.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 08:46

Vezi și

La un an de la tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, încă se caută vinovaţi. 10 persoane şi-au găsit sfârşitul în Secţia de Terapie Intesivă, iar alte 5 au decedat în spitalele în care au fost transferaţi. Aseară, la biserica din curtea spitalului din Piatra Neamţ a avut loc o scurtă slujbă de pomenire a celor care şi-au pierdut atunci viaţa, arşi de vii pe patul de spital.

Alexandru Filimon, manager SJU Neamt: Am încredere şi speranţă că noi ca societate, spital, instituţie am învăţat ceva din ceea ce s-a întâmplat şi că vom aplica aceste învăţăminte.

Gabriela Lungu, coordonator ambulatoriu: Urăm condoleanţe acestor familii care au pierdut pe cineva drag şi sperăm să nu se mai întâmple.

Un an de la tragedia din spital

Pe acelaşi subiect

La slujbă a participat şi medicul-erou, Cătălin Denciu. Când a izbucnit incendiul, în încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul a intrat în salonul care ardea echipat în combinezon, iar echipamentul a luat foc pe el. 

Alexandru Filimon manager SJU Neamt: Dumnealui s-a implicat la maximum spre binele pacienţilor. M-am bucurat că a venit în seara asta aici. 

Treptele spitalului au fost luminate de lumânările aprinse, iar oamenii au adus flori, dar şi un baner pe care l-au arborat pe gardul insituţiei. Incidentul de la Piatra Neamţ a fost primul dintr-un lung şir de tragedii petrecute în spitalele din România în ultimele luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incendiul de la Piatra Neamţ: Un an de la tragedie, niciun vinovat. Treptele spitalului au fost acoperite cu flori şi lumânări