Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la Spitalul din Ploiești va fi reconstituit la Petroșani, de către specialiștii de la INSEMEX. Două ipoteze luate în calcul

Incendiile din spitale ridică tot mai multe semne de întrebare legate de siguranţă. O echipă de cinci specialiști de la Institutul Național de Cercetare INSEMEX Petroșani face o expertiză la Spitalul Movila din Ploieşti, în salonul în care doi pacienţi au murit arşi de vii. Specialiştii ajută procurorii în ancheta deschisă în cazul incendiului. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 12.11.2021, 14:30

Vezi și
  • Institutul Național De Cercetare Dezvoltare Pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) va încerca să afle cum a pornit incendiul în care au murit doi pacienți COVID

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Foarte multe semne de întrebare și foarte puține răspunsuri, cel puțin până în momentul de față, referitor la cauzele incendiului de la Spitalul Movila din Ploiești. Specialiștii de la Petroșani au plecat încă de ieri în inspecție, după ce au fost chemați în ajutor. În această dimineață cei cinci specialiști au intrat din nou în secția mistuită de flăcări împreună cu polițiștii criminaliști și reprezentanți ai ITM. Am vorbit cu câțiva dintre acești specialiști care ne spuneau că toate probele vor trebui prelevate și sigilate, iar ulterior duse către institutul din Petroșani pentru analiză. Tot la INSEMEX va fi reconstitit acest incendiu pentru a se stabili o cauză cât mai clară. Sunt mai multe ipoteze: o posibilă cauză electrică avansată de către cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar nu este exclusă nici o neglijență din partea cadrelor medicale care au interacționat cu acei pacienți.

13 incendii într-un an în spitalele din România

A 13-a tragedie într-un an la un spital în România. Doi pacienţi au ars de vii, după ce salonul în care erau internaţi la spitalul Movila din Ploieşti a luat foc. O infirmieră a suferit arsuri şi a fost adusă la Bucureşti pentru tratament.

Secţia în care a avut loc incendiul nu avea autorizaţie de functionare la incendiu şi spitalul chiar a fost amendat din acest motiv. Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu se cunosc clar cauzele incendiului, dar anchetatorii au câteva ipoteze.

"S-au spart toate ţevile de la calorifer, cele care sunt de cupru. Nu s-au săturat până acum câți morți, câți oameni omorâți, câte familii distruse?! Nu ştiu până când!", s-a plâns fiica unui pacient.

Şi nimeni nu ştie. Şirul tragediilor din spitale pare de neoprit. La spitalul suport-Covid Movila, nenorocirea a lovit în toiul nopţii. În salonul care a ars se aflau doi pacienţi, în stare gravă. Asistenta ieşise din încăpere de câteva secunde să ia un pulsoximetru. Infirmiera a rămas lângă cei doi. Îi putea fi fatal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incendiul de la Spitalul din Ploiești va fi reconstituit la Petroșani, de către specialiștii de la INSEMEX. Două ipoteze luate în calcul