Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendiul devastator din Constanța. Cei doi copii au recunoscut tot ce au făcut la audieri. Minorul de 15 ani riscă ani grei de închisoare

Doi copii, unul de 13 ani şi altul de 15 ani sunt suspectaţi în cazul incendiului de la blocul din Constanța care a lăsat pe drumuri zeci de familii. Ancheta este în plină desfăşurare. Adolescentul care a fost reţinut va fi supus unei expertize psihiatrice. Anchetatorii trebuie să stabilească dacă el a avut discernământ în momentul în care a dat foc în parcare. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.12.2021 , 15:18

Minorul de 15 ani a ajuns la Institutul de Medicină Legală pentru a fi supus unei expertize psihiatrice. Inițial la audieri, suspectul de 13 ani a dat vina pe cel de 15 ani şi a declarat că cel mare a dat foc maşinilor. Dacă se dovedește că adolescentul de 15 ani avea discernamant, statutul său va fi schimbat din suspect în inculpat.

Și asta pentru că în urma audierilor cei doi copii au recunoscut tot ce au făcut. Așadar în această după-amiază ar putea fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă și riscă, dacă va fi gasit vinovat până la 12 ani de închisoare. Pentru că este minor ar putea ajunge într-un centru de detenție pentru minori din țară.

Locatarii rămași pe drumuri și-au ridicat din bunurile salvate după incendiu

Vezi și

​Specialiști de la Insemex au ajuns la blocul devastat de incendiu și ridică probe pe care le vor analiza în laboratoarele de la Petroșani. Ancheta va dura mai bine de o lună, având în vedere complexitatea faptelor. Locatarii au venit azi să ridice din obiectele personale rămase neafectate de incendiu. Mulți s-au stabilit pe la rude, câțiva dintre ei sunt cazați în apartamente puse la dispoziție de un dezvoltator, alții au mers la un campus modular iar o familie a ajuns la direcția de asistență socială. 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, joi seară, că băiatul în vârstă de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul incendiului izbucnit în parcarea unui bloc.  “În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Incendiul devastator din Constanța. Cei doi copii au recunoscut tot ce au făcut la audieri. Minorul de 15 ani riscă ani grei de închisoare