Antena Meniu Search
x

Incendiul din Bamboo a scos ISU pe teren. 160 de cluburi controlate, 118 amenzi

În mai multe cluburi şi discoteci din ţară au fost făcute, în noaptea de sâmbătă spre duminică, controale inopinate, după incendiul care a distrus clubul Bamboo din Capitală.

În mai multe cluburi şi discoteci din ţară au fost făcute, în noaptea de sâmbătă spre duminică, controale inopinate, după incendiul care a distrus clubul Bamboo din Capitală.

Peste 160 de cluburi din ţară au fost verificate, de echipe mixte alcătuite din pompieri şi reprezentanţi ai structurilor MAI, fiind aplicate 118 amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, potrivit IGSU.

Cluburile şi discotecile din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost controlate de către pompieri, poliţişti şi jandarmi, la 24 de ore de la incendiul produs în clubul Bamboo din Bucureşti, pentru a se verifica măsurile de securitate luate de administratori în cazuri de urgenţă.

"În judeţul Bistriţa-Năsăud, în cursul nopţii, s-au executat şase controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate patru amenzi, în cuantum de 5.500 lei, şi opt avertismente, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor. Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 14 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.", se precizează în comunicatul ISU.

Potrivit ISU Buzău, în 21 - 22 ianuarie au fost executate 8 controale pe raza întregului judeţ. În urma acestor acţiuni, au fost constatate 16 deficienţe, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale (9 avertismente şi 7 amenzi), în cuantum de aproximativ 3.500 de lei.

În cursul acestei nopţi, pompierii tulceni, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, au constituit echipe mixte şi au derulat controale şi verificări la operatorii economici care deţin imobile în care se desfăşoară activităţi cu public numeros.

"Astfel, în cursul nopţii trecute (începând cu ora 23,00), s-au executat două controale la operatori economici care au ca obiect de activitate alimentaţia publică, în urma cărora au fost date două avertismente, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Şi în Sibiu au fost derulate controale inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci. "Astfel, în cursul nopţii s-au executat 10 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, din care 3 avertismente şi 5 amenzi, în cuantum de 5.000 lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor", precizează un comunicat al ISU Sibiu.

În Satu Mare, în cursul nopţii, s-au executat două controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate opt avertismente şi două amenzi, în cuantum de 1.000 lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor, se arată într-un comunicat.

Ultima acţiune preventivă de amploare, derulată la nivel naţional, care a vizat imobilele în care funcţionează cluburi şi discoteci, a avut loc în perioada 11 - 12 noiembrie 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Incendiul din Bamboo a scos ISU pe teren. 160 de cluburi controlate, 118 amenzi