Antena Meniu Search
x

Foto Încep lucrările la o nou sector de autostradă. CNAIR a semnat proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, începerea lucrărilor pe încă un sector de autostradă, după ce CNAIR a semnat proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor – Poarta Sălajului, din cadrul Autostrăzii Transilvania.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 17:51

sector autostrada Transilvania
Încep lucrările la o nou sector de autostradă. CNAIR a semnat proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului - Facebook

”Vineri, 27.05.2022, Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat Proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania, urmând ca, în scurt timp, să fie demarată faza de execuţie. Antreprenorul lucrărilor este Asocierea SC SA&PE CONSTRUCT SRL - SC SPEDITION UMB SRL - SC TEHNOSTRADE SRL”, a transmis CNAIR. 

Valoarea contractului este de 680,4 milioane lei fără TVA, iar proiectul este finanţat în cadrul PNRR. Lungimea secţiunii este de 12,24 km şi cuprinde construcţia a 5 viaducte şi 1 pod.

Durata contractului pentru perioada de execuţie este de 24 de luni, respectiv anul 2024, iar perioada de garanţie a lucrărilor este 120 de luni.

CNAIR a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Focșani-Bacău

Pe acelaşi subiect

Urmează aprobarea acestora prin Hotărâre de Guvern, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ulterior, în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR se va aproba Proiectul Tehnic care reprezintă faza premergătoare demarării licitațiilor pentru construcția celor 3 Tronsoane ale autostrăzii:

Tronson 1 (Focșani - Domnești Târg): 35,60 km

Tronsonul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni): 38,78 km

Tronsonul 3 (Răcăciuni – Municipiul Bacău): 24,52 km

Pe traseul Autostrăzii Focșani-Bacău (98,9 Km) urmează să fie construite:

- 91 de poduri și pasaje;

- 5 noduri rutiere;

- 10 spații de servicii;

- 3 Centre de Întreținere și Coordonare.

Proiectul, cu o valoare estimată de 8 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat prin PNRR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Încep lucrările la o nou sector de autostradă. CNAIR a semnat proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului