Antena Meniu Search
x

Video Când ar trebui să fie gata Centura de Sud a Timişoarei. Sorin Grindeanu: "Există un soi de şantaj pe care unii îl fac la adresa beneficiarilor"

Timişorenii au primit o nouă veste proastă. Lucrările la Centura de Sud a Timişoarei, care trebuiau să fie gata în martie, au suferit o nouă amânare. Noul termen fixat - luna decembrie. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vorbeşte despre un șantaj al constructorilor şi spune că în viitor ar putea apărea noi întârzieri.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.01.2022, 09:48

Vezi și

Centura de Sud a Timișoarei, un veşnic şantier. Ani la rând, tronsonul a fost ocolit, la propriu, de aproape toți guvernații. 

Șantierul ar fi trebuit să fie gata în luna martie

Stadiul lucrărilor la Centura de Sud a Timişoarei nu trece, de ceve vreme, de 40%. Șantierul ar fi trebuit să fie gata în luna martie, însă constructorul a cerut o prelungire a termenului, până în decembrie 2022. Şi dacă se mişca tot aşa, nici măcar acest termen nu va putea fi respectat, spun oficialii de la Ministerul Transporturilor. Sorin Grindeanu are o explicație pentru ritmul de melc în care se lucrează. 

Sorin Grindeanu - Ministrul Transporturilor: Dacă acum ne-am apuca să reziliem contractul pe Centura Sud, lucrările se vor opri, mai durează un an şi ceva ca să avem un câştigător, iar unii constructori ştiu acest lucru. De aceea vă spuneam că există un soi de şantaj pe care unii îl fac la adresa beneficiarilor. 

Pe acelaşi subiect

În replică, Asociaţia România Fără Gropi, care urmăreşte şi stadiul lucrărilor de infrastructură din ţară, spune că problemele ar fi cauzate chiar de beneficiar – adică, CNAIR. 

Alex Vîlvoi  – Asociaţia România Fară Gropi: Credem că acolo este problema, la beneficiar, compania de drumuri care face astfel de contracte păguboase. Avem aceeaşi practică peste tot, însă sunt constructori diferiţi. Beneficiarul este acelaşi, însă ne dăm seama că problema este la beneficiar şi în felul în care face contractele, pentru că le face prost.

Până la existenţa unui cadru legislativ care se înăsprească procedurile de achiziții publice, traficul rămâne infernal, iar șoferii... fără soluţii.

Şofer: Carburant consumat aiurea, timp pierdut, ne-ar ajuta centura, clar 

Şofer: Şi pentru TIR-işti e foarte greu, ajung mai repede la de Arad la Timişoara, decât traversează Timişoara. 

Când va fi gata, Centura de Sud a Timișoarei va avea 26 de kilometri. Lucrările vor costa peste 60 de milioane de euro, bani ce vor veni atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Când ar trebui să fie gata Centura de Sud a Timişoarei. Sorin Grindeanu: "Există un soi de şantaj pe care unii îl fac la adresa beneficiarilor"