Antena Meniu Search
x

Miliardarii Europei încep să vină în România, pentru vânătoarea organizată anual de Ion Ţiriac

Vânătoarea organizată de Ion Ţiriac a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi, din primele date, se va bucura de participarea aceloraşi oaspeţi de onoare. Unii deja au ajuns în România.

Vezi și

Vânătoarea organizată de Ion Ţiriac a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi, din primele date, se va bucura de participarea aceloraşi oaspeţi de onoare. Unii deja au ajuns în România.

În aşteptarea invitaţilor, în Balc, e freamăt mare. Localnicii au lăsat toate treburile şi stau pe la porţi, doar-doar îi vor vedea pe miliardarii Europei trecând pe uliţă.

"Noi ne bucurăm că în comuna Balc suntem vizitaţi de oameni de afaceri din toată Europa. Suntem chiar şi la televizor", spune Primarul din Balc, Arsenie Moroşan.

În anii trecuţi, printre oaspeţii lui Ion Ţiriac s-au numărat moştenitorul imperiului Porche, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, dar şi celebrul designer italian Stefano Ricci. Oricum, localnicii au un motiv dublu de bucurie. Scapă de mistreţi şi primesc şi bani. Unii din ei au fost tocmiţi ca gonaci.

Pe acelaşi subiect

"Capătă bani şi lemne. Doamne, fie lăudat! Om bun, tare de treabă om", spune o localnică.

"Ce ne promitea, ne dădea! Plus şi masă mai dădea. Şi băieţii care merg merită, să umble printre spini, pâraiele, dealurile", povesteşte un fost gonac.

În acelaşi timp, vânătoarea devenită deja tradiţie împuţinează mistreţii care le distrug culturile, spun sătenii. Prima vânătoare de la Balc a avut loc în 2005. Evenimentul a fost unul privat, iar accesul presei a fost interzis. Pentru prima dată, anul acesta, vânătoarea nu va mai avea loc în weekend, ci în timpul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Miliardarii Europei încep să vină în România, pentru vânătoarea organizată anual de Ion Ţiriac