Antena Meniu Search
x

Video Închisoarea Doftana, "Bastilia României" din care nimeni nu a reușit să evadeze, devine hotel de 5 stele

Închisoarea Doftana devine hotel de 5 stele. Penitenciarul în care au stat închişi, printre alţii Nicole Ceauşescu sau Gheorghe Gheorghiu Dej, va intra într-un proces de reabilitare şi ulterior în circuitul turistic. Noul proprietar a anunţat investiții de 25 de milioane de euro, în primă fază, pentru transformarea închisorii într-un complex hotelier cu 1.000 de locuri de cazare.   

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 08:53

Vezi și

Numită cândva Bastilia României, pentru că nimeni nu putea evada de aici, închisoarea Doftana este în prezent o ruină. În câţiva ani, însă, ar putea deveni hotel de lux.

Mohamad Murad, investitor: Vom face cel mai mare centru de conferinţe din România. Cu peste 1000 de locuri de cazare. Investiţia se va ridica, în prima fază, la suma de 25 milioane de euro.

Penitenciarul Doftana a fost dat în folosinţă în 1895. Aici au fost încarceraţi mai mulţi lideri comunişti, în perioada în care partidul era ilegal. Printre ei Nicolae Ceauşescu sau Gheorghe Gheorghiu Dej. De aceea, închisoarea a servit şi ca muzeu, până în 1990.

Mohamad Murad, investitor: Partea de muzeu mi se pare foarte interesantă. Până la urmă România a trăit 50 de ani sub comunism. 

Pe acelaşi subiect

Închisoarea Doftana devine complex hotelier de lux

În ultimii 30 de ani, însă, penitenciarul ridicat din ordinul regelui Carol I şi proiectat de un arhitect belgian a fost lăsat în paragină. Noul investitor spune că reconstrucţia va fi o provocare. 

Mohamad Murad, investitor: Vor fi vreo 6 arhitecţi care vor lucra acolo. Pe vremea aia nu erau făcute cu betoane, e cărămidă fără rezistenţă într-un fel sau altul. Deci, e un proiect destul de dificil. 

Închisoarea şi terenul aferent, care depăşeşte 110 mii de metri pătraţi, au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani omului de afaceri libanez Mohammad Murad. Acesta are mai multe afaceri în turism, însă în special pe litoralul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Închisoarea Doftana, "Bastilia României" din care nimeni nu a reușit să evadeze, devine hotel de 5 stele