Antena Meniu Search
x

INCONŞTIENŢĂ! 30 de FLORI DE COLŢ, rupte de câţiva turişti, în Munţii Bucegi!

Floarea de colţ este protejată prin lege, însă turiştii nu ţin cont de raritatea şi frumuseţea acesteia! Câţiva tineri au reuşit să rupă aproape 30 astfel de plante

Floarea de colţ este protejată prin lege, însă turiştii nu ţin cont de raritatea şi frumuseţea acesteia! Câţiva tineri au reuşit să rupă aproape 30 astfel de plante

O imagine postată de o turistă contrariată de acest gest a devenit una dintre fotografiile zilei pe Facebook. Grupul de turişti care a ales să plece cu o amintire nepermisă din Caraiman era format din şase persoane: trei bărbaţi, dintre care unul mai în vârstă, două femei şi o tânără.

Bogdana Dobre, se afla într-o drumeţie pe munte împreună cu soţul său. Mai întâi, cei doi au văzut un bărbat care cobora de pe o stâncă cu un buchet de flori. S-au întâlnit cu el pe cărare şi, când au realizat că erau flori de colţ, s-au decis să îl întrebe dacă ştia ce are în mână. Bărbatul părea să ştie că tocmai culesese zeci de flori de colţ, scriu cei de la YahooNews.

Desigur, aceştia au încercat să anunţe autorităţile. "Am sunat la Salvamont, mi-a dat mesaj de eroare. Soţul meu a sunat la Jandarmeria montană şi nu a răspuns nimeni. Apoi, nu am mai avut semnal", a spus Bogdana.

Întâlnită în România pe stâncile aproape inaccesibile omului din Munţii Vrancei, Munţii Bucegi, Munţii Făgăraşului, Munţii Maramureşului, Rodna, Obcinele Bucovinei, Masivul Ceahlău, Retezat, Godeanu, Floarea de colţ este o plantă deosebit de rară. Din acest motiv, ea a fost declarată monument al naturii şi este ocrotita prin lege încă din 1931. Floarea de colţ este protejată în rezervaţii naturale cum ar fi cele din Piatra Craiului, Munţii Bucegi, Ciucas, judeţul Alba etc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » INCONŞTIENŢĂ! 30 de FLORI DE COLŢ, rupte de câţiva turişti, în Munţii Bucegi!