Antena Meniu Search
x

Inedit! Lucruri pe care nu le ştiai despre Ziua Naţională a SUA

Ziua de 4 iulie este cunoscută în întreaga lume ca fiind ziua în care în SUA se celebrează adoptarea Declaraţiei de Independenţă

Ziua de 4 iulie este cunoscută în întreaga lume ca fiind ziua în care în SUA se celebrează adoptarea Declaraţiei de Independenţă

În această zi ar trebui să spunem nu doar “La mulţi ani SUA/America!”, ci şi “La mulţi ani Ruanda şi Filipine!”.  Pe 4 iulie 1964, Ruanda şi-a declarat independenţa faţă de Belgia, această zi comemorând finalul genocidului din ţara africană. De asemenea, din 1946, la dată de 4 iulie şi oamenii din Filipine sărbătoresc independenţa.

Conform unui sondaj, 25% dintre americani nu au idee ce sărbătoresc pe 4 iulie.

4 iulie reprezintă data la care în SUA se consumă cea mai multă bere, depăşind consumul general de Ziua Muncii, Memorial Day, Ziua Tatălui sau Crăciunul.

Totodată, această sărbătoare face ca SUA să fie cea mai mare importatoare de artificii, suma depăşind în 2011, 230 de milioane de dolari numai pentru artificile provenite din China.

De-a lungul timpului trei preşedinţi americani au murit în această zi. John Adams şi Thomas Jefferson au decedat ambii pe 4 Iulie 1826, primul de bătrâneţe şi al doilea din cauza unei deshidratări, în timp ce James Monroe a murit de tuberculoză pe in 1831.

Patriotismul americanilor este cunoscut în lumea întreagă, iar acest lucru se poate observa şi în denumirile oraşelor, 31 conţinând cuvântul “libertate” (liberty), 35 “vultur” (eagle), iar alte 11 “independenţă” (independence).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Inedit! Lucruri pe care nu le ştiai despre Ziua Naţională a SUA