Antena Meniu Search
x

INEDIT! Lucruri pe care NU le ştiaţi despre sfintele sărbători pascale

Paştele este o sărbătoare ţinută în întreaga lume diferit. Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri

Paştele este o sărbătoare ţinută în întreaga lume diferit. Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri

Vrăjitoarele din Suedia

În Suedia şi în unele părţi ale Finlandei, în joia sau sâmbătă dinaintea Paştelui are loc un mini Halloween. Fetele până în 14 ani se îmbraca în haine vechi şi mari şi încep să colinde din uşă în uşă. Tradiţia spune că în urmă cu mii de ani, vrăjitoarele zburau spre munţii Germaniei în joia dinaintea Paştelui pentru a se întâlni cu Satana. Când se întorceau, suedezii aprindeau focuri pentru a le speria, obiceiuri practicate şi astăzi în duminica Paştelui.

Iepuraşul de Paşte

Este ciudată alăturarea dintre ouăle de Paşte şi iepuraşul cel pufos, dar explicaţia se regăseşte în legenda conform căreia, cu mii de ani în urmă, la festivalul anglo-saxon dat în cinstea zeiţei Eastre, s-a ales ca simbol un iepure. Simbol al fertilităţii, iepurele a fost asociat cu sărbătorea americană a Paştelui.

Hot Cross Buns

Hot Cross Buns sunt produse de patiserie, tradiţionale în Marea Britanie. Fierbinţi, Cross Buns sunt făcute din pâine albă, cu stafide şi condimente. Sub forma unei chifle, cross buns sunt decorate cu o cruce albă pe deasupra.

Ouăle Faberge

În 1885, tarul Alexandru al III-lea cauta un cadou de Paşte pentru soţia sa, Maria Feodorovna. Tarul ia legătura cu bijutierul Peter Carl Faberge, care îi face un ou din aur incrustat cu pietre preţioase. Astfel, a început tradiţia ouălor preţioase, cu detalii complicate. În total au fost făcute 69 de ouă, ultimul fiind confecţionat în 1917, anul în care monarhia rusească a fost îndepărtată de la conducere.

Arderea lui Iuda

În ţările din America Latină şi în unele părţi ale Greciei are loc o tradiţie bizară: arderea unei păpuşi cu chipul lui Iuda, apostolul care L-a trădat pe Iisus. Efigiul este ars sau aprins cu focuri de artificii. În 2008, în Venezuela, chipul lui Iuda a fost înlocuit cu cel al unor politicieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » INEDIT! Lucruri pe care NU le ştiaţi despre sfintele sărbători pascale