Meniu
Search
x

O infirmieră de la Spitalul Municipal Rădăuţi a murit, după ce a căzut în gol de pe scara unităţii medicale

Femeia a părăsit Secţia de Primiri Urgenţe şi a ajuns într-o zonă de renovare şi extindere a spitalului, la puţin timp după ce a intrat în tura de noapte.

De Redactia Observator la 11.03.2020, 12:18
Vezi și
  • Femeia de 58 de ani ar fi alunecat pe scara.
  • Infirmiera lucra la Spitalul din Rădăuţi încă din 2004.

Femeia a părăsit Secţia de Primiri Urgenţe şi a ajuns într-o zonă de renovare şi extindere a spitalului, la puţin timp după ce a intrat în tura de noapte.

Chiar dacă acolo se afla depozitul de deşeuri medicale, femeia nu avea de ce să fie acolo, pentru că programul după care funcţionează camera de deşeuri începe dimineaţa.

Femeia de 58 de ani ar fi alunecat pe scara ce cobora în beciul tehnic al clădirii. În zona în care ieşise femeia este o zonă de şantier, marcată.

Traian Andronache, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi: Nu cunoaşte nimeni motivul pentru care s-a deplasat, din ceea ce am auzit, dar nu putem confirma, spun anumiţi colegi că ar fi fost agitată în perioada anterioară.

Infirmiera lucra la Spitalul din Rădăuţi încă din anul 2004 şi cunoştea foarte bine toată unitatea medicală. De altfel, responsabilii spun că avea toate testele la zi.

Valentina Haiura, responsabil SSM al Spitalului Municipal Rădăuţi: Infirmiera a fost instruită conform legii cu instrucţiuni specifice de securitate în muncă, instructajul s-a făcut periodic. A avut fişele SSM la zi, fişele de aptitudini la zi şi corect făcut şi examenul psihologic.

Ultima persoana care a discutat cu victima, chiar cu câteva minute înainte de tragicul eveniment, ar fi fost chiar agentul de pază al spitalului.

Managerul Spitalului Municipal de la Rădăuţi, spune că pe imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum femeia iese din compartimentul de Primiri Urgenţe şi merge în curtea interioară, undeva în spatele clădirii şi se îndreaptă către zona care se află în şantier.

Poliţia a deschis acum un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Anchetatorii vor verifica şi dacă au fost luate toate măsurile de securitate şi sănătate în muncă.

Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt IPJ Suceava: Poliţiştii au constat faptul că infirmiera respectivă, a căzut de la o înălţime de aproximativ 2,5 metri, pe o zonă betonată. S-au încercat manevrele de resuscitare, dar în urma tragicului accident s-a declarat decesul femeii.

Poliţiştii au luat declaraţii şi de la colegii femeii, iar acum se aşteaptă rezultatele necropsiei. Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a deschis şi el o anchetă privind incidentul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O infirmieră de la Spitalul Municipal Rădăuţi a murit, după ce a căzut în gol de pe scara unităţii medicale