Antena Meniu Search
x

Îngrijorare la Ploiești, în urma avariei de la rețeaua de apă potabilă

Bem sau nu bem apă de la robinet? Este întrebarea care îi frământă pe zeci de mii de oameni din Ploieşti. Scandalul apei potabile din Capitală se repetă şi acolo.

de Redactia Observator

la 10.02.2019, 21:27

Vezi și

Bem sau nu bem apă de la robinet? Este întrebarea care îi frământă pe zeci de mii de oameni din Ploieşti. Scandalul apei potabile din Capitală se repetă şi acolo. De mai bine de 24 de ore, locuitorii oraşului nu ştiu sigur dacă apa din reţea poate fi consumată. Şi din păcate, răspunsurile diferă. Compania de apă locală spune că nu mai sunt probleme în timp ce Direcţia de Sănătate Publică menţine interdicţia de consum încă 72 de ore.

Problemele au apărut în două cartiere din Ploieşti, la scurt timp după avarierea unei conducte de distribuţie a apei. Angajaţii companiei locale nu ar fi intervenit imediat, iar la robinetele din apartamente a început să curgă apă murdară.

Compania de apă le-a transmis locuitorilor oraşului primul mesaj ieri, la ora 15.00. Oamenii au fost sfătuiti să NU bea apă pentru că se pot îmbolnăvi. La ora 19, insa, repreyentatii companiei au revenit cu un nou mesaj. Au anunţat că zona afectată de avarie a fost conectată la altă conductă. Prin urmare. nu mai sunt probleme în reţea, iar apa este conformă pentru consum.

În timp ce compania locală îi asigură pe oameni că apa e bună, DSP Prahova menţine interdicţia de consum şi avertizează că în Ploieşti apa de la robinet are totuşi o problemă: o concentraţie mare de particule solide în suspensie. Inspectorii de sănătate au luat probe din cartierele afectate şi le-au trimis la laborator. Analizele microbiologice vor fi gata însă abia marţi.

"Consumatorii din aceste zone vor respecta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă. Această interdicţie de consum a apei se va menţine în continuare până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate în zonele afectate.", spune Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Primăria va trimite mâine şcolilor şi grădiniţelor din cartierele afectate apă potabilă îmbuteliată pentru copiii care se întorc din vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Îngrijorare la Ploiești, în urma avariei de la rețeaua de apă potabilă