Antena Meniu Search
x

Înmormântare de lux: răposatul, condus la groapă cu șampanie în sicriu și limuzina de 100 de mii de euro

Despre morţi, numai de bine, spune o vorbă din popor. Patronii de pompe funebre au dus vorba la nivelul următor. Au acum oferte de lux care includ şampanie, pahare şi icoane cu luminţe.

Vezi și

Despre morţi, numai de bine, spune o vorbă din popor. Patronii de pompe funebre au dus vorba la nivelul următor. Au acum oferte de lux care includ şampanie, pahare şi icoane cu luminţe, la târgul funerar din București.

Paharele sunt pregătite, la fel şi şampania. Totul pare pus la punct pentru o mare petrecere. De fapt, e pentru... marea trecere. Oferta pentru o înmormântare de lux include băuturi fine şi un sicriu scump. Din peisaj nu lipseşte nici icoana uriaşă cu leduri multicolore. Iar lista continuă. 

Lavinia Dumitrache, expozant: Avem covoraşe care se pot personaliza cu ce-şi doreşte fiecare, propunem capacele frigorifice pentru conservarea persoanei decedate.

O prezentare ca aceasta nu avea cum să nu atragă privirile curioşilor.

La târgul de pompe funebre deschis în capitală o înmormântare... de neuitat ajunge la 4 mii de lei. Sicriul este separat. Cel mai ieftin costă 300 de lei. Cel mai scump costă 10 mii de lei, este din metal şi produs de export.

O variantă mult mai ieftină este oferită de o companie bulgară.

Costul funerar este în jur de 400-500 de euro, preţul minim. Suntem aproape unii de alţii şi în Bulgaria este mai ieftin, spune un expozant de peste graniţă.

Reprezentanţii bisericii spun că patronii de pompe funebre merg puţin cam departe cu ofertele. 

Eugen Tănăsescu, preot: Din dorinţă de a atrage mai mulţi clienţi, s-au gândit să introducă şi vinul pentru colivă în ofertă. Biserica nu foloseşte vin spumant sau şampanie, biserica foloseşte vin clasic. Din înmormântare trebuie să facem un moment de rugăciune şi nu trebuie să facem un moment de a ne satisface propriile noastre plăceri.

Poate tocmai de aceea, un expozant pasionat de tradiţii propune întoarcerea la natură sau în natură. 

Înmormântarea cu copac presupune să sădim un copac care se va hrăni din noi. Practic după ce persoana moare ce se întâmplă? Planeta beneficiază de oxigen, spun comercianţii.

În cazul acestui concept, sicriul şi piatra funerară sunt făcute din materiale biodegradabile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Înmormântare de lux: răposatul, condus la groapă cu șampanie în sicriu și limuzina de 100 de mii de euro