Meniu
Search
x

Mariana, asistenta din Rădăuți răpusă de coronavirus, a fost condusă pe ultimul drum

Mariana Rodica Petrariu, asistenta medicală de la spitalul din Rădăuți răpusă de coronavirus, a fost condusă pe ultimul drum de zeci de oameni. Înainte de înmormântare, mașina ce transporta sicriul acesteia a trecut prin fața Spitalului Rădăuți, acolo unde Mariana își desfășura activitatea.

De Daniel Murărescu la 02.10.2020, 23:10
  • "O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată", o descria fiica ei
  • Medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva, însă infecția a fost prea puternică

Mariana, în vârstă de 52 de ani, a murit pe 30 septembrie, după săptămâni de luptă cu SARS-CoV-2. Fusese adusă cu elicopterul la București, în stare gravă, pe 9 septembrie, după ce medicii suceveni au decis că poate primi un tratament mai bun în unitățile speciale din Capitală.

Observator a transmis în direct momentul transferului:

Cu doar o zi înainte, fiica asistentei făcea un apel disperat pe Facebook, pentru a găsi donatori de plasmă - printre puținele tratamente care dau rezultate în cazurile grave de Covid-19. 

"Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Vă rog!", scria Mihaela Ramona.

Povestea Marianei a fost una de-a dreptul dramatică. Pe 25 septembrie, starea de sănătate a asistentei din Rădăuți părea a se îmbunătăți. Medicii au decis să o detubeze și chiar să înceapă exercițiile de recuperare pentru musculatură și plămâni. Cinci zile mai târziu, însă, Mariana Rodica Petrariu înceta din viață.

Sicriul, plimbat prin Rădăuți înainte de înmormântare

Zeci de oameni și-au luat adio de la Mariana și au condus-o pe ultimul drum.

"Rămas bun draga noastră colega...", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Punct Donare Sânge Rădăuți.

"S-a mai dus alaturi de Bunul Dumnezeu un inger, Rodi te rog sa ne veghezi si sa ne zambesti din cer! Multumesc ptr tot! Zbor lin draga mea!", a scris o femeie, în comentarii.

Și nu este singura care regretă trecerea în neființă a asistentei din Rădăuți. "Odihnă veșnică în împărăția cerurilor", a scris o altă localnică, printre zecile de mesaje de condoleanțe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mariana, asistenta din Rădăuți răpusă de coronavirus, a fost condusă pe ultimul drum