Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trump a anulat întâlnirea cu Iohannis

Klaus Iohannis nu se mai întâlneşte cu Donald Trump, după ce preşedintele american a anulat toate întâlnirile bilaterale.

de Redactia Observator

la 12.07.2018 , 12:35

Președintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu președintele SUA, Donald Trump Președintele Klaus Iohannis va avea, în cursul zilei de astăzi, o întâlnire cu președintele SUA, Donald Trump - Hepta / AdMedia / Michael Reynolds

Actualizare 12:26 - Informaţii de ultimă oră arată că întâlnirea pe care Donald Trump trebuia să o aibă cu Iohnnis la summitul NATO de la Bruxelles a fost anulată din cauza scandalului între aliaţi.

Jurnalistul Radu Tudor, trimis special Antena3 la Bruxelles, susține că tensiunile dintre SUA și Germania ating apogeul în cadrul summitului.

Actualizare ora 11:23 - Klaus Iohannis nu se mai întâlneşte cu Donald Trump.

Articolul continuă după reclamă

Printr-un mesaj de ultima oră, preşedintele SUA a anulat toate întâlnirile bilaterale programate pentru astăzi. Cei doi şefi de stat ar fi urmat să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american.

Pe acelaşi subiect

Ştirea iniţială:

Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, la ora 11.00, cu președintele american, Donald Trump.

Întâlnirea celor doi preşedinţi este programată să dureze 30 de minute și va avea loc la Bruxelles, la Cartierul General al NATO.

De la ora 11.30, preşedintele Iohannis va lua parte la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de Şefi de Stat şi de Guvern cu parteneri operaţionali „Resolute Support” şi posibili parteneri operaţionali, iar la finalul summitului va susţine o declaraţie de presă.

Klaus Iohannis participă la Summitul Alianţei Nord-Atlantice care are loc la Bruxelles, unde, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, este organizată o reuniune distinctă dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Programul include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliaţi, precum şi o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. 

Pe agenda Summitului NATO se regăsesc teme precum procesul de adaptare a Alianţei la realităţile mediului actual de securitate, context în care se vor stabili direcţiile principale de acţiune pentru perioada următoare şi, totodată, va avea loc un schimb de opinii privind stadiul implementării măsurilor strategice decise la Summiturile Aliate anterioare din Ţara Galilor, din 2014, şi de la Varşovia, din 2016.

"Se creează, aşadar, cadrul pentru dezbaterea modalităţilor de întărire a posturii NATO de apărare şi descurajare, de sporire a capacităţii Alianţei de proiectare a stabilităţii în vecinătatea sa, precum şi a perspectivelor de consolidare a cooperării NATO cu Uniunea Europeană, de o manieră complementară. Reuniunea comună a Consiliului Nord-Atlantic dedicată securităţii la Marea Neagră, cu participarea Georgiei si Ucrainei, va oferi un prilej pentru discuţii aplicate privind evoluţiile situaţiei de securitate din regiune, precum şi de reafirmare a sprijinului NATO pentru cei doi parteneri.

De asemenea, vor fi supuse atenţiei şefilor de stat şi de guvern adaptarea structurii de comandă a NATO la noul mediu de securitate, dezvoltarea capacităţii de reacţie a forţelor aliate şi facilitarea mobilităţii acestora în Europa", precizează Administraţia Prezidenţială.

Combaterea terorismului şi sprijinul pentru partenerii sudici reprezintă, de asemenea, un subiect important pe agenda Summitului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Trump a anulat întâlnirea cu Iohannis