Antena Meniu Search
x

Interlopii clanului Butoane au fost săltaţi de mascaţi! Anchetatorii au găsit 100.000 de euro într-o pernă!

Procurorii DIICOT au descins, astăzi, la locuinţele interlopilor clanului Butoane din Giurgiu. Anchetatorii au găsit 100.000 de euro ascunşi într-o pernă.

Procurorii DIICOT au descins, astăzi, la locuinţele interlopilor clanului Butoane din Giurgiu. Anchetatorii au găsit 100.000 de euro ascunşi într-o pernă.

Potrivit anchetatorilor, încă din anul 2012, interlopii au obţinute milioane de euro din zeci de infracţiuni. De departe, suspecţii au reuşit să facă o mulţime din bani din organizarea de jocuri de noroc, respectiv poker, barbut sau rummy.

Sătui de proxenetism, cămătărie şi şantaj, interlopii s-au specializat pe organizarea de jocuri de noroc.

"S-a reţinut că suspecţii au organizat fără drept jocuri de noroc pe raza municipiului Giurgiu atît în incinta unui local aparţinând unuia dintre suspecţi cît şi într-un imobil aparţinând fiului acestuia, în scopul inducerii în eroare a participanților prin folosirea unor mijloace frauduloase care să îi ajute să câștige sumele de bani pariate de către ceilalți jucători la jocurile de noroc de tip poker, barbut sau rummy. Cu ocazia organizării jocului de poker, suspecţii foloseau cărți de joc marcate, nedectabile vizual, iar apoi în timpul jocului, cu ajutorul telefonului mobil se scanau cărțile joc, folosind un program de analizare rapidă, care comunica utilizatorului cărțile care se vor distribui, apoi persoana care va câștiga jocul. De asemenea, pentru a influența rezultatele jocurilor de barbut, membrii grupului foloseau zaruri care erau acționate cu ajutorul unei centuri magnetice deținute de către o persoană care participă la jocul organizat", se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Pe acelaşi subiect

În această dimineaţă, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară şi luptători ai Trupelor Speciale au efectuat 30 de percheziţii domiciliare în Giurgiu şi Ilfov la locuinţele interlopilor bănuiţit de cămătărie, şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc şi trafic de minori.

Conform procurorilor, clanul Butoane era condus de patru suspecţi, respectiv tatăl, Octavian Grecu, şi cei trei fii ai săi.

Într-una din locuinţele suspecţilor, poliţiştii au găsit 100.000 de euro ascunşi într-o pernă.

"S-a reţinut că liderii grupului se foloseau de legături infracționale pentru identificarea persoanelor care nu îndeplineau condițiile necesare în vederea obținerii unor împrumuturi bancare, apoi tot prin acești interpuși îi determina să împrumute sume mari de bani de la ei. Cu această ocazie se stabilea o dobândă lunară, cât și un termen limită de restituire a sumei împrumutate, obligând persoanele să pună gaj imobile sau autoturisme cu o valoare mult mai mare decât cea a împrumutului, prin încheierea unor contracte de vânzare cumpărare cu interpușii pentru bunul lăsat gaj. După restituirea sumelor de bani împrumutate și a dobânzilor, care ajungeau în final la liderii grupului, interpușii solicitau alte sume de bani, motivând că nu li se vor restui autoturismele și imobilele, întrucât ei sunt proprietari de drept. În acest sens, persoanele vătămate fiind în imposibilitate de achitare a noilor sume de bani, pierdeau bunurile lăsate gaj, ori erau nevoite să le cumpere din nou la un preț apropiat de cel al pieței.

În vederea recuperării sumelor de bani membrii grupului procedau la șantajarea victimelor, prin adresarea de ameninţări cu acte de violență, în unele cazuri aceştia procedând chiar la exercitarea de agresiuni fizice asupra persoanelor vătămate", au arătat procurorii.

Tinere şi adolescente, obligată să se prostitueze în Anglia, Germania şi Italia

Potrivit procurorilor, interlopii au coordonat o rețea infracțională care își desfășura activitatea pe teritoriul Europei, beneficiind și de sume de bani provenite din taxe de protecție ale activităților infracționale pe care persoane din județul Giurgiu le desfășurau în Anglia, Germania și Italia.

"Referitor la sumele de bani obținute ilicit din această sferă de infracțiuni, clanul în în cauză obțineau foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției pe teritoriul Angliei de către mai multe persoane de sex feminin, sumele de bani obținute fiind folosite pentru achiziționarea autoturismelor de lux, imobilelor, terenurilor, ori reintroducerea în circuitul ilicit prin oferirea de bani cu camătă.

De asemenea, alţi membri ai grupului au obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către mai multe persoane de sex feminin pe teritoriul Germaniei şi Italiei, sumele de bani obținute fiind folosite în vederea achiziționării autoturismelor de lux, cât și achitării taxelor de protecție către clan, pentru protejarea activității infracționale", au mai arătat anchetatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Interlopii clanului Butoane au fost săltaţi de mascaţi! Anchetatorii au găsit 100.000 de euro într-o pernă!