Antena Meniu Search
x

Video Interlopii lui Miloși din Giulești, săltați de mascați. Făceau cămătărie, iar datornicii erau chinuiți și amenințați până le cedau bunuri de mare valoare

Descinderi de amploare, în această dimineață, la mai multe adrese din București, Ilfov și Prahova, într-un dosar ce vizează infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și complicitate la șantaj. Vizați ar fi interlopii lui Miloși din Giulești, o grupare infracțională extrem de periculoasă. Mai mulți membri ai clanului ar urma să fie duși la audieri. 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 11:34

Vezi și

Nouă persoane vor fi audiate, miercuri, la DIICOT, în urma a 19 percheziţii efectuate în Bucureşti și în județele Ilfov şi Prahova, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj şi complicitate la şantaj.

Vizați ar fi interlopii lui Miloși din Giulești, o grupare infracțională extrem de periculoasă. Mai mulți membri ai clanului ar urma să fie duși la audieri. 

Percheziții DIICOT într-un dosar de cămătărie și șantaj

Redăm mai jos, integral, comunicatul procurorilor:

La data de 20.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și complicitate la șantaj. În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2022, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din nouă membri,  având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj. Din cercetările efectuate a rezultat că, unul dintre suspecți, lider al grupului infracțional organizat, a oferit împrumuturi cu dobândă, ca îndeletnicire, mai multor persoane vătămate, iar ulterior, împreună sau cu sprijinul celorlalți membri,  le-au  amenințat cu acte de violență ori au exercitat asupra lor și a membrilor de familie presiuni psihice inducându-le o stare de puternică temere  pentru a obține   de la acestea, bunuri sau foloase patrimoniale necuvenite. De asemenea, invocând o datorie a uneia dintre victime,  au menținut-o prin acte de constrângere (preluarea documentelor personale și amenințări) în stare de dependență financiară în scopul obținerii unui imobil, proprietatea acesteia. Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Activitățile sunt realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești. La acțiune participă şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Potrivit unor surse judiciare, vizați sun tmembri unui clan interlop din cartierul bucureștean Giulești.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Interlopii lui Miloși din Giulești, săltați de mascați. Făceau cămătărie, iar datornicii erau chinuiți și amenințați până le cedau bunuri de mare valoare