Antena Meniu Search
x

Spitalele din Bucureşti, puse să accepte internarea de pacienți infectați cu noul coronavirus

Este a doua zi la rând cu peste patru mii de noi cazuri de infectări. Iar la Terapie Intensivă avem record: 721 de internaţi în stare gravă. Spitalele nu mai fac faţă numărului de bolnavi COVID 19, aşa că s-a găsit o nouă soluţie de avarie. Toate spitalele trebuie să primească şi să trateze astfel de pacienţi. Va fi imposibil, spun unii manageri.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 15.10.2020, 19:56

Vezi și
  • Decizia a provocat nemulțumire în rândul managerilor de spitale.
  • 777 de bucureșteni s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Toate spitalele din Bucureşti trebuie să pregătească paturi pentru internarea bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19. Asta a cerut Direcţia de Sănătate Publică. 

În zona roşie, unde vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, personalul medical va purta echipament special de protecţie: combinezoane, mănuşi, măşti, ochelari şi viziere. 

Trebuie create circuite separate, astfel încât bolnavii cu COVID-19 să nu intre în contact cu pacienţii care au alte afecţiuni.

Spitalul Colţea, de la kilometrul zero al Capitalei, nu va putea primi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Toate cele 315 paturi sunt ocupate de pacienţi bolnavi de cancer. Pentru că spitalul funcţionează într-o clădire veche de 300 de ani, nici nu poate fi vorba circuite separate. 

Mircea Lupușoru, managerul Spitalului Colţea: Ar fi - din punctul nostru de vedere - un dezastru să băgăm lângă un pacient care este în chimioterapie sau radioterapie şi care este imunodeprimat un pacient cu COVID.

La Spitalul Floreasca, unul din cele mai mari spitale de urgenţă din România, se fac pregătiri. Tărgile vor fi duse cu un lift special care va fi dezinfectat după fiecare pacient. La fel şi holul. Un etaj întreg cu 20 de paturi e dedicat pentru bolnavii de COVID şi sunt alocate nouă paturi la Terapie Intensivă. 

Bogdan Oprița, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: În fiecare zi avem în permanenţă câte 5, 7 pacienţi confirmaţi ca fiind pozitivi. 

Numărul de infectări a explodat în Capitală. Acum trei săptămâni şi jumătate aveam 270 de pacienţi diagnosticaţi pe zi. Zece zile mai târziu, numărul a trecut de 400. Iar într-o săptămână am trecut de la 579 la 777. 

La prânz, nu mai era niciun pat liber în spitalele din Bucureşti, iar medicii încercau să găsească locuri în judeţele din jur. În Camerele de Gardă, pacienţii aşteaptă şi 10 ore eliberarea unui pat. Doctorii sunt şi ei epuizaţi 

Beatrice Mahler, manager Instititul Marius Nasta: O creştere progresivă a numărului de cazuri în acest moment înseamnă o suprasolicitare care se face pe acelaşi număr de angajaţi, iar riscul de îmbolnăvire e mult mai mare.

Situaţia e gravă şi în alte oraşe mari. În Cluj au fost confirmate 227 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Iar în Iaşi, 200. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Spitalele din Bucureşti, puse să accepte internarea de pacienți infectați cu noul coronavirus