Antena Meniu Search
x

Pacienții infectați cu noul coronavirus fug de internare din cauza condițiilor din spitale: "Neîngrijit, nu am avut acces la un duș"

România a depăşit 76 de mii de persoane infectate de la începutul pandemiei. Azi, numărul de noi infectări s-a apropiat de 1.400, iar rata de transmitere a crescut. Medicii sunt speriaţi, spun că mulţi pacienţi stau acasă până li se agravează starea. Alţii pleacă pe semnătură din spital şi ajung înapoi în stare gravă, direct la Terapie Intensivă. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 21.08.2020, 21:07

Vezi și
  • România a ajuns la peste 300 de focare de coronavirus.
  • 42 de oameni au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore.

La Terapie Intensivă sunt, acum, 497 de pacienţi, iar 42 de oameni au murit în ultimele 24 de ore. 

Adriana Pistol, Institutul Național de Sănătate Publică: La 2 iulie vedeţi harta României şi cele câteva focare, iar după o lună şi jumate uitaţi-vă cum arată harta României. Practic, toată ţara este afectată. Aşa arată un stat într-o epidemie. Câte focare avem? Peste 300.

Rata de transmitere a noului coronavirus a ajuns la 1,2. Adică 10 oameni infectează 12 persoane. Pe 9 martie, rata de reproducere a noului coronavirus a atins vârful. 10 oameni infectau 21 persoane. Iar pe 4 mai, indicele a atins valoarea minimă, de 0,7. 10 oameni infectau 7 persoane. Suntem pe locul 4 în Uniunea Europeană la numărul de îmbolnăviri raportat la suta de mii de locuitori şi pe primul la decese. 

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Am avut cazuri cu forme foarte severe. Au stat acasă până în ultimul moment. Nu am înţeles de ce. Când au ajuns la noi au trecut direct în Terapie Intensivă şi au mers după câteva ore pe mecanismul de intubare. Am ajuns inclusiv pacienți care au ajuns în stare foarte gravă și au murit.

O tânără din Capitală povesteşte că a trecut printr-un calvar până când a aflat că are COVID-19. Se simţea rău, aşa că a sunat la 112. Ambulanţa a dus-o la spital unde a fost testată. Până a primit rezultatul, medicii au izolat-o într-o încăpere. 

Pacientă cu Covid-19: Foarte cald, neîngrijit, nu am avut acces la un duş. Le-am cerut apă, ceva de mâncare, că ei nu au binevoită să-mi aducă.

48 de ore a durat până când a aflat rezultatul testului. 

Pacientă cu Covid-19: M-am trezit urcată într-o ambulanţă şi de acolo asistentul să-mi spună că sunt repartizată la Olteniţa. Am zis: în condiţiile astea, eu refuz internarea şi atunci mi-au zis ah, că nu e posibil să refuzi, că chemăm Poliţia, că e caz penal.

Din fericire, starea pacientei nu s-a înrăutăţit cât s-a tratat la domiciliu. Medicii au constatat că tot mai mulţi bolnavi refuză să se interneze. Alţii nici măcar nu se testează, deşi au simptome de Covid-19. 

Oamenii se tem de condiţile din spitale şi că vor sta în salon cu pacienţi care au încărcătură virală mai mare. La Timişoara, de exemplu, 15% din bolnavi amână să vină la spital. Alţii, pleacă acasă pe semnătură şi revin cu forme severe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pacienții infectați cu noul coronavirus fug de internare din cauza condițiilor din spitale: "Neîngrijit, nu am avut acces la un duș"