Antena Meniu Search
x

Video Intervenţie ca-n filme a "mascaţilor" din Bistriţa. Un bărbat a anunţat că se aruncă în aer, în faţa prefecturii

Intervenţie ca-n filme în Bistriţa. Baricadat în maşină, un bărbat a ameninţat că se va arunca în aer chiar în faţa prefecturii. Timp de două ore, un negociator a încercat să-l convingă să renunţe la gestul sinucigaş, în timp ce autoturismul era încercuit de mascaţi. Bărbatul a recurs la gestul disperat după ce a pierdut un teren.

de Cătălina Pătru

la 09.06.2021, 20:25

Vezi și

Intervenţia a ţinut un oraş întreg cu sufletul la gură. Un poliţist a reuşit să-i distragă atenţia, în timp ce trupele speciale au spart geamul din dreapta maşinii. Aşa au reuşit să-i ia butelia şi cuţitul.

Asaltul poliţiştilor a venit după două ore de negocieri. Era ora 11 când omul şi-a parcat maşina în faţa prefecturii din Bistriţa şi a ameninţat că se va arunca în aer.  Poliţişti, jandarmi şi pompieri au evacuat zona, în timp ce un negociator a încercat să stea de vorbă cu el prin geamul întredeschis, dar şi prin telefon. Pe parbrizul maşinii avea mai multe cartoane pe care scria: greva foamei.

"Eu am 73 de ani. Am trecut pe 74 alaltăieri şi nu mai pot să aştept. Eu asta aştept. Vedeţi, îmi fac dreptate singur! Dacă eu de trei ani sunt în grevă, ba în faţa Prefecturii, în faţa Judecătoriei. Nu m-aţi văzut până acum?", a spus bărbatul.

Bărbatul este din Bistriţa Bârgăului. Susţine că a ajuns la capătul puterilor după ce pe terenul lui ar fi fost construită o groapă de gunoi. Omul ar fi cerut în instanţă un alt teren la schimb, dar nu l-ar fi primit. Cazul lui seamănă izbitor cu cel al criminalului din Oneşti. Gheorghe Moroșan a sechestrat şi ucis doi muncitori după ce şi-a pierdut apartamentul. De această dată, intervenţia poliţiştilor a împiedicat o tragedie. Bărbatul a fost imobilizat şi dus la spital.

"Din fericire, este în afara oricărui pericol. Prezenta uşoare excoriaţii la nivelul membrelor superioare", a declarat Marius Rus, de la ISU Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și tentativă de distrugere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Intervenţie ca-n filme a "mascaţilor" din Bistriţa. Un bărbat a anunţat că se aruncă în aer, în faţa prefecturii