Meniu
Search
x

Un poliţist din Bistriţa ajuta un contrabandist ucrainean: era antemergător în cazul transporturilor de ţigări. DIICOT a destructurat reţeaua

Procurorii DIICOT din Bistriţa-Năsăud, alături de ofiţeri de poliţie judiciară, au reuşit să destructureze o reţea de trafic de ţigări şi droguri. Procurorii au descoperit că traficanţii erau ajutaţi chiar de un coleg poliţist.

De Redactia Observator la 08.06.2021, 17:24

Grupul infracţional era format din 16 membri şi era condus de un cetăţean ucrainean, aceasta fiind şi cel care procura ţigările de contrabandă. Procurorii DIICOT au descoperit că gruparea era sprijinită de un agent de poliţie care nu doar că oferea protecţie, dar se oferea să fie şi antemergător în cazul transporturilor.

Pe lângă contrabanda cu ţigări, liderul grupului a achiziţionat şi comercializat lemn şi cherestrea fără a avea acte justificative. De asemenea, cetăţeanul ucrainean a introdus în România şi cantităţi importante de motorină, fără a declara la vamă.

Potrivit anchetatorilor, un alt membru al grupării deţinea şi comercializa droguri în mai multe localuri e pe raza muncipiului Bistrița - Năsăud. În urma percheziţiilor efectuate de procurorii DIICOT s-au descoperit 6.650 de pachete de țigări de contrabandă, un dispozitiv de mărunțit metalic ce prezintă urme de substanță vegetală, alcool etilic produs în afara antrepozitului fiscal, mai mulți paleți cu peleți, mai multe telefoane mobile și produse pirotehnice. De asemenea, au fost descoperite şi sumele de 27.300 de lei și 1.750 de euro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un poliţist din Bistriţa ajuta un contrabandist ucrainean: era antemergător în cazul transporturilor de ţigări. DIICOT a destructurat reţeaua