Antena Meniu Search
x

Intrăm în Schengen terestru înainte de autostrada care să ne lege de Vest? Interviu cu comisarul Adina Vălean

Trebuie insistat în continuare și găsite soluții politice pentru a rezolva și Schengen-ul terestru. Pe de altă parte, trebuie să ne pregătim și noi cumva aceste frontiere, spune comisarul Adina Vălean, care însă nu poate vorbi despre un calendar clar de intrare completă în Schengen.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 14:29

Interviu cu comisarul Adina Vălean
Interviu cu comisarul Adina Vălean - Adina Vălean/ Comisia Europeană

Adina Vălean a răspuns câtorva întrebări, în marginea evenimentului Connecting Europe Days 2024, organizat la Bruxelles și deschis împreună cu premierul Belgiei, Alexander De Croo. Tema în România rămâne Schengen. Am intrat cu aeroporturile și maritim în Schengen. Există un calendar pentru aderarea completă, terestră?

Dacă există, e cunoscut de cei care se ocupă de dosar, să spunem, adică cei de la Afaceri Interne. Eu nu îl cunosc, nu știu să existe. Știu că există ambiția de a intra cât mai repede în Schengen. Am văzut și eu, ca și dvs, declarații care vorbesc despre un proces ireversibil, despre faptul că există speranța să intrăm cât mai repede, poate chiar la sfârșitul anului.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Intrăm în Schengen terestru înainte de autostrada care să ne lege de Vest? Interviu cu comisarul Adina Vălean