Antena Meniu Search
x

Inventia ce da viata zgarie-norilor

Cercetatorii australieni au dezvoltat un nou tip de turbina eoliana ce poate fi instalata INTRE cladirile foarte inalte

Costurile de instalare sunt relative reduse, iar expertii sustin ca aceste turbine urbane, care transforma vantul in energie electrica, reprezinta modul cel mai simplu si curat in care orasele vor putea fi alimentate cu energie.

Profesorul Farzad Safaei, citat de Science Alert a declarat ca a dorit “sa creeze o turbina eoliana care sa se integreze mai bine in mediul urban actual” si ca vede in acest lucru “o oportunitate de a aplica experienta lor de inginerie in domeniul energiei verzi si de a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera”, atat de periculoase mediului inconjurator.

Noua inventie este mai silentioasa si mai sigura decat modelele deja aflate in uz peste tot in lume.

Desi cercetatorii britanici de la Universitatea Keele incearca de peste 30 de ani sa dezvolte un astfel de prototip, se pare ca cei care au gasit solutia ideala sunt cei de la University of Wollongong.

PowerWINDows , asa cum a fost numita inventia, reprezinta punctual culminant a patru ani de munca in cercetare. Energia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata de puterea vantului, fapt pentru care in prezent turbinele eoliene produc mai mult de 30% din totalul mondial de energie electrica.

Unul dintre motivele principale pentru care cercetatorii incearca sa dezvolte aceasta ramura energetica este acela ca se reduc considerabil emisiile de poluanti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Inventia ce da viata zgarie-norilor