Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Investiţie de milioane de euro pentru o groapă de gunoi nefolosibilă, în Maramureş. Un munte de deşeuri s-a ridicat la ieşirea din oraş

Lupta cu gunoaiele menajere pare pierdută în multe locuri din țară. După ce au investit milioane de euro într-o groapă nouă de gunoi care nu se poate folosi, autorităţile din Maramureş au recurs la o soluţie de avarie: trimit deşeurile la 200 de kilometri.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.08.2021 , 20:04

Pentru două zile, zeci de mii de locuitori din Baia Mare şi din alte 30 de localităţi din jur au trăit cu gunoiul la uşă. Vechea rampă de gunoi e plină, ba chiar un munte uriaş de deşeuri s-a ridicat la ieşirea din oraş spre Cluj-Napoca.

Autorităţile vor să declare stare de alertă

Culmea, autorităţie au investit milioane de euro într-un depozit nou, care stă nefolosit. A fost construit pe un teren instabil. Investiția a fost demarată în anul 2015 și 4 ani mai târziu au început lucrările de punere în siguranță. Chiar dacă acestea trebuiau finalizate în termen de 10 luni, terenul o ia la vale chiar și astăzi.

Vezi și

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: Acolo ar fi trebuit să coste 53 de milioane toată lucrarea, 53 de milioane de lei, a dus că astăzi să cheltuim 20 de milioane de euro pe stabilizarea versantului.

Pe acelaşi subiect

Şi utilajele cumpărate pentru transportul deșeurilor zac abandonate între buruieni.

Localnic: E pânza freatică dedesupt. Deci toată alimentarea cu apă care a fost pe vremuri în sate aici. Și de fiecare dată dacă ați fost sus se surpă că e pânză freatică jos, va dați seama.

Localnic:  După cum se întâmplă și cum se dărâma, se surpă, nu știu dacă va fi.

Autorităţile vor să declare stare de alertă pentru a putea deschide o rampă provizorie.

Vlad Duruș, prefect Maramureș: Riscăm că cele două zile să se transforme în luni sau perioada chiar mai mare până la finalizarea depozitului de la Fărcașa.

Deocamdată autorităţie au găsit o soluţie temporară. Duc gunoiul la Oradea, la 200 de kilometri distanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Investiţie de milioane de euro pentru o groapă de gunoi nefolosibilă, în Maramureş. Un munte de deşeuri s-a ridicat la ieşirea din oraş