Meniu
Search
x

Omul de afaceri Ioan Niculae a ajuns, vineri, în România şi va fi încarcerat

Omul de afaceri Ioan Niculae, dat în urmărire după condamnarea la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă, a ajuns vineri la prânz în România. Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu, joi seară, după condamnarea definitivă, astfel încât omul de afaceri a fost dat în urmărire. Ioan Niculae a declarat joi seară la un post de televiziune că este internat la o clinică în Italia şi că intenţionează ca vineri să revină în ţară.

De Redactia Observator la 19.02.2021, 15:00
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Niculae a revenit în ţară iar el va fi încarcerat după ce vor fi  urmate toate procedurile necesare, inclusiv perioada de carantină.

Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că ”a corupt” oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Poliţiştii nu l-au găsit pe Ioan Niculae la domiciliu său din Zimnicea, judeţul Teleorman, astfel încât omul de afaceri a fost dat în urmărire. 

"Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară", a declarat Ioan Niculae la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Omul de afaceri Ioan Niculae a ajuns, vineri, în România şi va fi încarcerat