Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis, atac la Ciolacu, Ponta și Tăriceanu: "Este inacceptabil și revoltător să îi vedem dând lecții"

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa politicienilor care au pus sub semnul întrebării prelungirea stării de urgență.

de Veronica Micu

la 16.04.2020 , 14:25

- Observator.tv

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa politicienilor care au pus sub semnul întrebării prelungirea stării de urgență.

Iohannis a lansat un atac dur la adresa opoziţiei declarând că astăzi vedem clar efectele dezastruaose ale modului toxic de a acţiona pe principiul ”Merge şi aşa” care ne-a ţinut în loc zeci de ani şi a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste.

Președintele a mai avertizat că nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit lui Iohannis, politicienii pot ajuta cu sfaturi, idei, soluții constructive dar nu pot să instige și să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze viața cetățenilor.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

- Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică nu doar România ci și întreaga omenire. Va trebui să separăm clar ce e bine de ce nu funcționează.

- Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. Schimbarea va fi însă imposibilă în cazul politicienilor care și în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale și după ce au distrus zeci de ani bugetul fac propuneri car împovărează o țară.

- Nu putem periclita viitorul doar pentru că o majoritate fără nicio legitimitate votează populist măsuri care nu au nicio susținere.

- Am făcut un apel insistent de la începutul crizei către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic.

- E inacceptabil să-i vedem dând lecții azi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenți din țară.

- Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență? Politicienii pot ajuta cu sfaturi, idei, soluții constructive dar nu pot să instige și să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze viața cetățenilor.

- Orice astfel de gest reprezintă o inconștiență care poate avea consecințe tragice.

- Criza actuală e gestionată de un guvern care ține cont de sfaturile specialiștilor.

- Există multe autorități locale conduse de oameni destoinici, indiferent din partidele din care provin. Avem și exemple negative.

- Am însă încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente. Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii.

- Această criză ne-a dat lecții dureroase, care trebuie însușite, despre nevoia de a întări statul, despre nevoia stringentă de a restructura serviciile publice pentru a elimina clientelismul și de a susține zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcțional, aflat realmente în slujba cetățeanului. Pentru a putea progresa și a recupera din pagubele grave produse de epidemie, resetarea României este acum mai necesară și mai urgentă decât oricând.

- Sistemul sanitar este primul, dar nu este singurul care are nevoie de o reașezare profundă. Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt. Doar printr-un efort susținut și mobilizare maximă am reușit să ne adaptăm rapid și să luăm toate măsurile pentru ca această epidemie să fie ținută sub control. Altfel, numărul victimelor în România ar fi fost astăzi mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depășim aceste momente de criză, pentru că este esențial ca România să devină o țară care le asigură cetățenilor săi toate condițiile pentru o viață decentă și sigură.

- Am tot vorbit în aceste zile de restricții și de constrângeri și țin să subliniez că foarte mulți români au dat un exemplu extraordinar de civism în toată această perioadă extrem de dificilă și continuă să o facă. Cei mai mulți respectă distanțarea socială, stau acasă, nu ies mai mult decât este nevoie și dau un examen al maturității lor și al capacității de a fi solidari cu restul țării.

- Le mulțumesc tuturor românilor care în aceste zile respectă regulile, fac sacrificii personale și, astfel, se protejează pe ei și îi protejează și pe ceilalți. Cu cât sunt ei mai mulți, cu atât avem o putere mai mare în a limita și, în cele din urmă, a depăși epidemia.

- Suntem în prag de sărbători pascale, pe care anul acesta le vom petrece în condiții atipice, cei mai mulți dintre noi departe de cei dragi.

- Haideți să facem împreună acest efort, pentru ca să putem fi din nou, cât mai repede, aproape de părinții, copiii și bunicii noștri!

- Vă mulțumesc și vă urez multă sănătate tuturor!

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, atac la Ciolacu, Ponta și Tăriceanu: "Este inacceptabil și revoltător să îi vedem dând lecții"